Kekszes epercsoda – sütés nélkül
Nem kell nagy tudomány, de sok hozzávaló sem ehhez a desszerthez, mégis fantasztikus remekmű lesz belőle. Az eperszezon közepén bizonyára nem egyszer fogod elkészíteni, ebben biztosak vagyunk!
Hozzávalók:
- 30-35 deka eper
- 2 csomag háztartási keksz
- 3 nagy pohár tejföl
- 3-4 vaníliás cukor
- 2-3 púpozott evőkanál porcukor (ízlés szerint)
Elkészítés:
Az epret megmossuk, majd tetszőlegesen (keresztben vagy hosszában) „felkarikázzuk”. A 3 doboz tejfölt a porcukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. (Az édesítés ízlés szerinti cukormennyiséggel történik, ill. a diétázók édesítőszerrel helyettesíthetik.)
Egy szögletes üvegtálba vagy kisebb tepsibe rétegezzük a hozzávalókat. Alul egy sor keksz kerül szorosan egymás mellé rakva, majd arra bőségesen a tejföl, s ha jól gazdálkodunk az anyaggal, ezt még kétszer megismételhetjük. A tetejére kerülnek a felvágott eperszeletek.
Hűtőbe esszük kb.4-6 óra hosszat, hogy a keksz beszívja a tejfölös krémet. Óvatosan szeleteljük, kívánság szerint tejszínhabbal tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.