Keszthelyi, békéscsabai és gyulai receptek
Sokan megnyalják mind a tíz ujjukat, amikor jól lakottan felállnak a vidéken élő nagyi asztalától. Minden tájnak megvannak a jellegzetes ízei, ételei. Ezúttal keszthelyi, békéscsabai és gyulai recepteket gyűjtöttünk össze.
Elkészítése: a zsiradékban megfonnyasztják a finomra vágott vöröshagymát, beleteszik a zúzott fokhagymát és az apró kockára vágott vadhúsokat. Szakaszosan párolják, ízesítik, fűszerezik, majd ráhelyezik a karikára vágott répát és zöldséget, valamint a kockára vágott zellert. Ha a húsok puhára főttek, felöntik forró vízzel, cipók belével sűrítik, tejföllel dúsítják, a citromlével fokozzák pikáns ízét, végül a "kibelezett" kenyérben tálalják (Prohászka Béla gyulai mesterszakács receptje).
Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.