Facebook hozzászólás
286

Keszthelyi, békéscsabai és gyulai receptek

Sokan megnyalják mind a tíz ujjukat, amikor jól lakottan felállnak a vidéken élő nagyi asztalától. Minden tájnak megvannak a jellegzetes ízei, ételei. Ezúttal keszthelyi, békéscsabai és gyulai recepteket gyűjtöttünk össze.

Elkészítése: a zsiradékban megfonnyasztják a finomra vágott vöröshagymát, beleteszik a zúzott fokhagymát és az apró kockára vágott vadhúsokat. Szakaszosan párolják, ízesítik, fűszerezik, majd ráhelyezik a karikára vágott répát és zöldséget, valamint a kockára vágott zellert. Ha a húsok puhára főttek, felöntik forró vízzel, cipók belével sűrítik, tejföllel dúsítják, a citromlével fokozzák pikáns ízét, végül a "kibelezett" kenyérben tálalják (Prohászka Béla gyulai mesterszakács receptje).

Jó étvágyat!

 





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!