Facebook hozzászólás
220

Királyrák boros-fokhagymás mártással

Különleges alapanyagok, egyszerű recept – lenyűgözheti vendégeit                     

Hozzávalók: 1 kiló tisztított királyrákfarok, 30 deka baconszelet, 20 deka gombafej, 1 csomó snidling, 2 deci tejszín, 1,5 deci fehérbor, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, só, őrölt fehérbors.

Elkészítése: a rákfarkakat sózzuk, borsozzuk, majd mindegyiket egy-egy baconszeletbe tekerjük. Hatosával hurkapálcikára húzzuk őket, majd a nyársakat serpenyőben 2 evőkanál olajon megsütjük. Miután kiszedtük, a megmaradt zsiradékon megpirítjuk a gombafejeket. A mártáshoz az apróra vágott snidlinget a felolvasztott vajon kissé megfonnyasztjuk, rászórjuk a lisztet, amit rózsaszínűre pirítunk, majd beletesszük az apróra vágott fokhagymát, felengedjük a tejszínnel és a borral, s az egészet fölforraljuk. Tálra öntjük a mártást, ráhelyezzük a kisült rákokat és a gombafejeket. Rizzsel tálaljuk.

 A recept a Konyha&Fürdő magazin 2010/3. számában jelent meg.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

GASZTRO

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!