Facebook hozzászólás
564

Kókusztejszínes meglepetéssüti gyümölccsel bolondítva

A természetes növényi rostok fogyasztása – főleg, ha magas szénhidráttartalmú tészták helyét veszik át – nemcsak ételallergiások, de más gyakori civilizációs betegségekben szenvedők problémáira is megoldást nyújthat. Most ilyen – nullkalóriás, organikus minősítésű és rendkívül magas rosttartalmú, NoCarb nevezetű – termékekből állítottunk össze egy ízletes és egészséges süteményt.

A fagyott gyümölcs levét is fölhasználjuk
Kép: Piac & Profit/Fényes Gábor

Hozzávalók
A tésztához:

5 tojásfehérje
1 zacskó NoCarb rizs alakú tészta
3 evőkanál szőlőmagolaj (de lehet más is)
a fagyasztott gyümölcs leve
10 deka mandulaliszt
4 deka kakaó
1 kávéskanál NoCarb konjacliszt
fél csomag sütőpor
5 kanál eritrit
5 kanál maltitol
A krémhez:

5 tojássárgája
5 kanál eritrit/maltitol keveréke
ízlés szerint vanília
4 deci Cocomas kókusztejszín
Rátét
50 deka gyorsfagyasztott bogyós gyümölcs

Elkészítése
A gyümölcsöt a mélyhűtőből előző este kivesszük, és egy szűrőbe öntjük.  A szűrőt alá edényt teszünk, hogy felfogjuk a gyümölcsből kiolvadó lét.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük az eritrittel és a maltitollal, meg egy csipet sóval. A zacskó tésztát alaposan leöblítjük, és botmixerrel pépesítjük. A lisztet, a kakaót és a sütőport alaposan összekeverjük. A tésztapürét egy nagyobb tálba tesszük, és összekeverjük a gyümölcs levével meg az olajjal, hozzáadjuk a habot és a kakaós, sütőporos lisztet, majd az egészet óvatosan összeforgatjuk. Tepsibe simítjuk, és a tetejére rászórjuk a kiolvadt gyümölcsöt. Sütőbe tesszük, és 180 fokon sütjük 20-25 percig.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e, s ha igen, akkor ráöntjük a tojássárgával, édesítővel, vaníliával összekevert kókusztejszínt. majd visszadugjuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a krém megkeményedik a tetején. (Ez 10-15 perc.)
Ha kihűlt, szeleteljük, és tálaljuk.

Életforma-tippek

A konjac szubtrópusi évelő növény. A gumójából készült liszt rendkívül tiszta és kitűnő minőségű, legfontosabb alkotóeleme a növény vízben oldódó élelmi rostjai, amelyek képesek saját tömegüknél akár 300x több mennyiségű vizet megkötni.
Az eritrit
természetes szénhidrátmentes cukorpótló cukoralkohol, grammonként 0,2 kalóriát tartalmaz, glikémiás indexe nulla.
A maltitol
kukoricakeményítő alapú természetes édesítőszer, édesítő hatása közel azonos a cukoréval, de a kalóriaértéke 40%-kal kevesebb.

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!


Sütés főzés közben gyakran kell valamit összetörni, pépesíteni,
és az embernek nincs kedve elővenni valamilyen gépet vagy nagyobb eszközt. Ennél a receptnél például a tésztát kell pürésíteni. Ehhez nagyon is megfelel egy ilyen krumplinyomó!
De az Életforma Shopban még nagyon sok konyhai munkát megkönnyítő hasonló eszközt találhatsz!

 


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!