Különleges Csokitorta
Annak ajánlom ezt az édességet, aki rajong a körtéért, és a csokoládéért. Ha ezt a receptet kipróbálja, kedvencévé fog válni! Nálunk ez a torta mindig sikeres.
Körtés-mogyorós-csokoládés torta
Hozzávalók:
175 g vaj, kis darabokra vágva
100 g blansírozott földimogyoró
140 g sütőporos liszt
2 nagy tojás, felverve
5 kicsi, érett körte
50 g étcsokoládé, kis darabokra vágva
2 evőkanál sárgabaracklekvár
tejszín a tálaláshoz
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Vajazzunk ki egy 20 cm átmérőjű, kerek tortaformát. Őröljünk finomra mogyorót turmixgépben. Keverjük a liszthez. Adjuk hozzá a vajat, és morzsoljuk össze. Tegyük bele a cukrot és a tojásokat, és gyorsan keverjük össze.
Hámozzunk meg, magozzunk ki és daraboljunk fel két körtét. Keverjük a csokoládéval együtt a tésztához. Kanalazzuk a tésztát az előkészített formába, és simítsuk el a tetejét.
Majd a maradék körtéket is hámozzuk fel, és szórjuk a torta tetejére. Kissé nyomkodjuk bele, majd süssük 50-60 percig, amíg tapintásra szilárd nem lesz. Hagyjuk tíz percet hűlni a formában, aztán borítsuk ki, és rácsra téve folytassuk a hűtést. Melegítsük meg a lekvárt, és kenjük át vele a torta tetejét. Végül tálaljuk melegen tejszínnel.
Forrás: Alexandra Kiadó: 101 Csábító Desszert
Hozzászólás zárolva.