Facebook hozzászólás
193

Különleges Csokitorta

Annak ajánlom ezt az édességet, aki rajong a körtéért, és a csokoládéért. Ha ezt a receptet kipróbálja, kedvencévé fog válni! Nálunk ez a torta mindig sikeres. 

Körtés-mogyorós-csokoládés torta

Hozzávalók:

175 g vaj, kis darabokra vágva

100 g blansírozott földimogyoró

140 g sütőporos liszt

2 nagy tojás, felverve

5 kicsi, érett körte

50 g étcsokoládé, kis darabokra vágva

2 evőkanál sárgabaracklekvár

tejszín a tálaláshoz

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Vajazzunk ki egy 20 cm átmérőjű, kerek tortaformát. Őröljünk finomra mogyorót turmixgépben. Keverjük a liszthez. Adjuk hozzá a vajat, és morzsoljuk össze. Tegyük bele a cukrot és a tojásokat, és gyorsan keverjük össze.

Hámozzunk meg, magozzunk ki és daraboljunk fel két körtét. Keverjük a csokoládéval együtt a tésztához. Kanalazzuk a tésztát az előkészített formába, és simítsuk el a tetejét.

Majd a maradék körtéket is hámozzuk fel, és szórjuk a torta tetejére. Kissé nyomkodjuk bele, majd süssük 50-60 percig, amíg tapintásra szilárd nem lesz. Hagyjuk tíz percet hűlni a formában, aztán borítsuk ki, és rácsra téve folytassuk a hűtést. Melegítsük meg a lekvárt, és kenjük át vele a torta tetejét. Végül tálaljuk melegen tejszínnel.

Forrás: Alexandra Kiadó: 101 Csábító Desszert



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!