Facebook hozzászólás
98

Különleges: Halfilé nyárson, Téliszalámival töltött cukkini

Nyáron a könnyen emészthető, sok zöldséget tartalmazó, különleges fogásokra van szükségünk, hogy a melegben legyen kedvünk bármit is enni. Ma a Balaton legnemesebb halából készíthető különleges receptet is ajánlok.

Fogas nyárson

Hozzávalók (4 személyre):

80 dkg füstölt pulyka, vagy csirke, vagy kacsamell.

50 dkg balatoni fogas-, vagy süllőfilé

1 db. fehér paprika

1 db. piros kaliforniai paprika

12 apró kínai gomba (konzerv)

friss citromfű levelek

kevés olaj

Elkészítés:

Vágjuk vékony szeletekre a füstölt pulykamellet (kb. 32 kis szeletnek kell kijönnie!) Vágjuk kb. 5 cm-es kockákra a halfilét, és 4 cm-es kockákra a paprikákat.

Tekerjük be a halkockákat a füstölt mell szeletekbe úgy, hogy egy-egy levélke citromfüvet teszünk közé.

Fűzzük fel a nyársra a húst, a paprika kockákat és a gombát.

Kenjük be kevés olajjal a nyársakat és süssük meg a kerti grillen, vagy a konyhai grillen (mikróban, vagy sütőben)

Italajánlat: a füstölt mell kicsit testesebb, zamatosabb bort kíván. A piacon kelleti magát a zsenge cukkini, ami kítűnő köret lehet grillezve. De íme egy önálló, ízletes fogás e finom zöldségből.

Cukkini csónakok

Hozzávalók: 1 főre: 2-3 db. (attól függően hány féle fogást készítünk!) zsenge, kb. 10-15 cm hosszú cukkini, 3 dkg téli szalámi (a hasonló ízű csemege szalámi is jó), 2  kis méretű paradicsom, 1-2 dkg. reszelt sajt

Elkészítés: A cukkiniket megmossuk, félbe vágjuk, középső magházát kikaparjuk, de a végeit meghagyjuk, hogy csónak formájú maradjon. (Nem kell meghámozni!) A téli szalámit ledaráljuk, vagy jó apró darabokra vágjuk, s megtöltjük vele a csónakokat. Tetejét paradicsom szeletekkel takarjuk, és megszórjuk reszelt sajttal. Tepsibe rendezzük, és nem túl erős lángon (max. 180 fokon) megsütjük, (kb. 15-20 perc) tálra tesszük, s máris tálalhatjuk.

Ha keveselljük a mennyiséget, köretként készítsünk hozzá rizi-bizit, vagy egy nagy adag, friss salátát fejes salátából, uborkából paradicsomból olíva olajjal és borecettel nyakon öntve. Köretnek bármilyen majonézes salátát készíthetünk hozzá, kedvünk szerint.

Italajánlat: Bár a szalámi tartalmassá teszi a fogást, mégis összességében e könnyed ételhez egy friss, zamatos rosét ajánlanék.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!