Lecsós rakott hús -bármilyen hússal
Friss paradicsommal és paprikával az igazi! Nem kell sok belőle, így már a mai árak mellett is megéri.Bár még viszonylag drága, de csábító a piacon a friss paradicsom és paprika. Íme egy recept, melybe nem kell sok belőlük, de isteni finom kaja lesz!
A család egyik kedvenc étele, amit tavasztól őszig rendszeresen készítenem kell!
Ahogy megjelenik a friss paradicsom és paprika a piacon, már kérdezik, " Mikor lesz lecsós hús?"
Hozzávalók: 4 személyre
80 dkg húsféle (lehet csirkecomb, csirke- vagy pulykamell, hal, sertéstarja – ki, mit szeret)
80 dkg krumpli – amint van új burgonya, azzal még finomabb!
50 dkg paprika
4 szem közepes paradicsom
4-5 fej hagyma
10 dkg füstölt szalonna, vagy szeletelt bacon
1 poharas tejföl
só, piros paprika – ízlés szerint
Elkészítés:
A krumplit, hagymát, paprikát megtisztítjuk és felkarikázzuk, a paradicsommal együtt. A húst megmossuk. Veszünk egy közepes tepsit, vagy tűzálló tálat.
Az aljára tesszük a szalonna felét. Erre kerül egy réteg krumpli (kb. a mennyiség harmada). A tetejére a hús fele, amit gyengén besózunk. Rá egy réteg hagyma, majd a paprika és a paradicsom fele, ezt is megsózzuk egy kicsit. Meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk piros paprikával, és egy evőkanálnyi olajjal. Erre megint egy réteg krumpli kerül, majd a hús, hagyma, paprika, paradicsom másik fele. Sózás, tejföl, piros paprika. Végül a krumpli maradékával befedjük, és rátesszük a szalonna maradékát. Lefedjük alufóliával.
Közepes hőfokú sütőbe tesszük. 20-30 perc múlva a fóliát levesszük és úgy sütjük tovább. Akkor kész, amikor a hús puha. Csirkecombnak, sertéshúsnak kb. 1 óra kell, a melle húsoknak kb. 50 perc, a halnak 40 perc is elég.
Italajánló: Egy jól behűtött finom siller bort ajánlanék hozzá jó szívvel!
Jó étvágyat kívánunk!
Hozzászólás zárolva.