Facebook hozzászólás
703

Liba erőleves, töltött libanyak, serpenyős libacomb

Hétvégi ajánlatunk: Liba erőleves, töltött libanyak, serpenyős libacomb, s hozzá zamatos, üde újborok…Gyorsan elkészülő pompás ebéd, vagy vacsora lehet bármelyik.

Főételként, melegen tört burgonyát, párolt káposztát készíthetünk hozzá, de savanyúsággal hidegen is kitűnő. Természetesen tálaláskor ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

Serpenyős libacomb

Hozzávalók: (4 személyre)

4 kisebb libacomb

2 kanál libazsír

2 fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

1 kávéskanál piros paprika

1 kg burgonya

3 zöld paprika

1 kisebb paradicsom

Elkészítés:

A húst alaposan megmossuk, a bőrt megtisztítjuk az esetleg benne maradt tokoktól, a hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot, burgonyát megtisztítjuk, megmossuk.

Egy serpenyőben felforrósítjuk a zsírt, s mindkét oldalán megpirítjuk benne a combokat, majd azokat átrakjuk egy lábasba. A zsírban megpirítjuk az apró vágott hagymát, megszórjuk piros paprikával, elkeverjük, egy kevés vízzel felengedjük, majd a combokra öntjük. Beletesszük a szétnyomott fokhagymát, és fedő alatt, mindig egy kevés vizet aláöntve, majdnem puhára pároljuk. Majd levesszük a fedőt és zsírjára sütjük. A combokat a lábos egyik oldalára toljuk, a másik oldalra beletesszük a gerezdekre vágott burgonyát, tetejére a felkarikázott paprikát és paradicsomot, és megsózzuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy kb. félig ellepje, és fedő alatt közepes lángon puhára pároljuk.

 





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!