Facebook hozzászólás
376

Linzer rózsa

A sütemények legmegszokottabb alapanyagai a liszt, a vaj, a tojás és a cukor. Ehhez a dekoratív sütihez sem kell ennél több. Kávé, tea mellé csodálatos!

Linzer rózsa, Kép: Salamon Csilla
Kép: Salamon Csilla

Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
25 dkg porcukor
2 db tojás
15 dkg margarin
1 citromból nyert citromhéj
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

Az alapanyagokat egy tálban összedolgozzuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk, és kisebb pogácsaszaggatóval kiszurkáljuk. Három darabot függőlegesen egymás mellé tesszük úgy, hogy kicsit egymásra érjen. Feltekerjük, és középen elvágjuk. Amíg el nem fogy a tészta, addig szaggatunk és tekerünk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és készre sütjük kb. 10-15 perc alatt. Fahéjas porcukorral meghintjük.

Madártej fagylalt
Nem szükséges megvennünk a rengeteg tartósítóval, ízfokozóval teletömött bolti fagylaltokat, otthon is készíthetünk ínycsiklandó hideg nyalánkságot.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!