Facebook hozzászólás
334

Ludaskása, nem csak Márton napra!

Márton nap ugyan még messze van, mégsem szabad elfeledkeznünk a hazai konyhaművészetben viszonylag ritkán alkalmazott libából készült ételekről. Talán a legismertebb a ludaskása, amely télen-nyáron igazi ínycsiklandó étel.

Méltatlanul hátrányban a hazai konyhában – Kép: Pixabay

Hozzávalók:

4 pecsenyelibacomb,

20 deka sárgarépa,

15 deka fehérrépa,

1 fej közepes vöröshagyma,

1 gerezd fokhagyma,

1 evőkanál libazsír,

1 kis darab zeller,

30 deka rizs,

15 deka gomba,

1 csomó apróra vágott petrezselyem,

15 deka pecsenyelibamáj,

törött bors, pici őrölt gyömbér,

néhány szem egész bors, só.

Elkészítése: a libacombokat kicsontozzuk, a csontokat a leveszöldségekkel, az egész borssal együtt – ízlés szerint sózva – föltesszük főni, a húst pedig apró kockára vágjuk. Ha a leves kész, leszűrjük, s ha kihűlt, a főtt zöldségeket felkockázzuk A libazsíron üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadva a libahúst megsózzuk, és néhány percig együtt pirítjuk. Beletesszük a felkockázott leveszöldségeket, a borssal, gyömbérrel ízesítve kissé összepirítjuk, majd felöntve kevés csontlével fedő alatt félpuhára pároljuk. Ekkor adjuk hozzá a rizst, belekeverjük a felaprított gombát, megszórjuk a friss petrezselyemmel, majd kétszer annyi csontlével, mint amennyi a rizs, felöntjük, és felforraljuk. Végül lefedve előmelegített sütőben rakjuk, míg a rizs kellőképpen megduzzad. Ha kész, az előtte vékony szeletekre vágott, és libazsírban hirtelen átsütött pecsenyelibamájjal, forrón tálaljuk.

További recepteket itt találhat!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!