10+1 különlegesség
Ma van a palacsinta világnapja!
Kiskorunkban csak a túrós, lekváros, kakaós, nutellás palacsintákat faljuk, aztán ahogy kinyílik a világ, úgy csodálkozunk rá a különböző országok saját receptjeire. Mi most megmutatjuk a legfinomabbakat, itt az ideje, hogy végigkóstold mindet!
9. Dutch baby – német/amerikai palacsinta
Nevével ellentétben semmi köze a hollandokhoz, valójában egy német tulajdonú reggelizőben kínálták először az USA-ban, és a deutsch-ból lett dutch, de rokona a yorksire pudingnak is. Ez a palacsinta sütőben sül és kétségtelenül az egyik legfejedelmibb változata a műfajnak.
Recept:
Hozzávalók
- 80 g liszt
- 2 db tojás
- 2 dl tejszín
- 1 tk reszelt citrromhéj
- 1 tk vanília kivonat
- 1 ek vaj
- csipet só
Elkészítés
A vaj kivételével mindent alaposan összekeverünk. A vajat felolvasztjuk egy olyan serpenyőben, amit be tudunk tenni a sütőbe. Ha már habzik, beleöntjük a masszát és mehet is a sütőbe. 180 fokon 20 percig sütjük.
Bármilyen friss gyümölccsel, befőttel, kompóttal, de akár mézzel, juharsziruppal tejszínhabbal is isteni.
Tipp: A gyümölcsöt bele is süthetjük.
10. Arepa – venezuelai palacsinta
Ahogy Armando, a Konyhafőnök győztese is mesélt róla nekünk, ez ő a kedvenc fogása, mert rengetegféleképpen lehet megtölteni. Leggyakrabban sajtkrémmel adják a kukoricalisztből készült egyszerre édes és sós lepényt.
+1: Goffri
Mi más lehetne a plusz egy, mint a goffri, másnéven: waffle. A rácsos palacsintában az a legjobb, hogy a kis négyzetekben csodásan meg tud telepedni a nutella, a szirup vagy a lekvár.
Ma még élvezettel falhat az is, aki holnaptól böjtölni fog. Bármelyiket választod is, nem lőhetsz mellé!
Fotók: Pinterest
Hozzászólás zárolva.