Facebook hozzászólás
1 720

10+1 különlegesség

Ma van a palacsinta világnapja!

Kiskorunkban csak a túrós, lekváros, kakaós, nutellás palacsintákat faljuk, aztán ahogy kinyílik a világ, úgy csodálkozunk rá a különböző országok saját receptjeire. Mi most megmutatjuk a legfinomabbakat, itt az ideje, hogy végigkóstold mindet!

9. Dutch baby – német/amerikai palacsinta 

Nevével ellentétben semmi köze a hollandokhoz, valójában egy német tulajdonú reggelizőben kínálták először az USA-ban, és a deutsch-ból lett dutch, de rokona a yorksire pudingnak is. Ez a palacsinta sütőben sül és kétségtelenül az egyik legfejedelmibb változata a műfajnak.

Recept: 

Hozzávalók

  • 80 g liszt
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejszín
  • 1 tk reszelt citrromhéj
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 ek vaj
  • csipet só

Elkészítés

A vaj kivételével mindent alaposan összekeverünk. A vajat felolvasztjuk egy olyan serpenyőben, amit be tudunk tenni a sütőbe. Ha már habzik, beleöntjük a masszát és mehet is a sütőbe. 180 fokon 20 percig sütjük.
Bármilyen friss gyümölccsel, befőttel, kompóttal, de akár mézzel, juharsziruppal tejszínhabbal is isteni.

Tipp: A gyümölcsöt bele is süthetjük.

Dutch baby
Dutch baby
10. Arepa – venezuelai palacsinta

Ahogy Armando, a Konyhafőnök győztese is mesélt róla nekünk, ez ő a kedvenc fogása, mert rengetegféleképpen lehet megtölteni. Leggyakrabban sajtkrémmel adják a kukoricalisztből készült egyszerre édes és sós lepényt.

Arepa
Arepa
+1: Goffri

Mi más lehetne a plusz egy, mint a goffri, másnéven: waffle. A rácsos palacsintában az a legjobb, hogy a kis négyzetekben csodásan meg tud telepedni a nutella, a szirup vagy a lekvár.

Goffri
Goffri

Ma még élvezettel falhat az is, aki holnaptól böjtölni fog. Bármelyiket választod is, nem lőhetsz mellé!

 

Fotók: Pinterest





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!