Facebook hozzászólás
210

Magyaros zöldségleves,Szalonnás spagetti, Kivis gyümölcsrizs

Minden a szervezésen és a gyors kézen múlik. Ha nem vagy gyakorlott háziasszony, akkor is elkészülsz mindhárom finomsággal, 40-50 perc alatt. Persze van benne egy kis időspóroló rafinéria is. Egy leves, egy tészta, és egy gyümölcsös desszert a mai menü. Óra indul… 

Menü: Magyaros zöldségleves – Szalonnás spagetti – Kivis gyümölcsrizs (4-5) személyre

Hozzávalók:

Leveshez: 50 dkg fagyasztott zöldségkeverék, 1 kisebb vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál pirospaprika, 1 evőkanál finom liszt, 1 csokor petrezselyem, só vagy ételízesítő, őrölt fekete bors

Tésztához: 40 dkg spagetti, 15 dkg vékony szelet húsos szalonna (bacon), 2 evőkanál olaj, 4 tojás, 1 dl főzőtejszín, 5-10 dkg parmezán sajt, 3 dkg vaj, só, bors

Desszerthez: 4 kivi, 4 kis doboz (4×10 dkg) vaníliás tejberizs

Elkészítés:

  1. Először felteszünk 2,5 l vizet egy fazékban forrni, egy kis kanálnyi sóval, és egy kanál olajjal. (Ez lesz a spagetti főzővize.) A leveshez megtisztítjuk, majd felaprítjuk a hagymát, és olajon, kis lángon kevergetve megfonnyasztjuk. (Kb.4 perc)
  2. A zöldségkeveréket fagyosan a hagymára szórjuk, és közepes lángon 2-3 percig kevergetve pirítjuk, és liszttel meghintjük. Amikor a liszt „eltűnik", a pirospaprikával megszórjuk, és kb. 1,3l vízzel felengedjük. (5 perc)
  3. Finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, fölforraljuk, majd kb.20 percig kis lángon puhára főzzük. Közben a spagetti vize felforrt, így a tésztát belerakhatjuk. Amíg a tészta fő (kb.10 perc), addig a szalonnát apróra vágjuk. (5 perc)
  4. Egy nagy serpenyőben olajon és kis lángon, folyamatos keverés közben megpirítjuk. A tojásokat egy tálba felütjük, és a tejszínnel, sóval, borssal és a reszelt sajttal összekeverjük. A desszerthez való kivit meghámozzuk és négybe vágjuk. (5 perc)
  5. A szalonnát a tűzről lehúzzuk. Ha a tészta megpuhult, akkor leszűrjük, majd alapos lecsöpögtetés után a tejszínes, sajtos tojásba keverjük. A szalonnát újra tűzre tesszük és rádobjuk olvadni a vajat. (5-6 perc)
  6. A spagettit a sonkára öntjük, és 4-5 perc alatt összesütjük a többiekkel. Az elkészült spagettit letakarva melegen tartjuk. Közben a leves is megfőtt. A tejberizst kibontjuk, a kivivel összekeverjük, majd kis tálkákba töltjük és behűtjük. (5 perc)
  7. Miután „kényelmesen" elkészültünk, még csinosíthatjuk a levest egy „ágacska" petrezselyemmel, a spagettit egy kis reszelt sajttal, a gyümölcsrizst pedig egy kis tejszínhabbal. (5 perc)

    Aggodalomra semmi ok, ha a fél órás időkeretből kicsúszunk. Nem kellenek polip karok sem az ügyeskedéshez! Csupán azt próbáltuk megmutatni, hogy egy ebédet vagy vacsorát akár 30 perc alatt is el lehet készíteni, segítség nélkül.

Jó étvágyat!





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!