Mandulás csokitorta eperrel
Csokitortát sokféleképpen lehet sütni. Ez most egy nagyon finom mandulás ízesítésű változat, amit friss eperrel díszíthetünk. Ünnepi sütemény ez a javából, a hétvégére.
Hozzávalók: 12-12 dkg cukor és mandula (őrölt), 8 tojásfehérje, 4-4 dkg kakaó és kristálycukor, 35 dkg étcsokoládé, 3 dl tejszín, 8 dkg vaj, 10 szem eper, porcukor.
Elkészítése: a tésztához összekeverjük a cukrot, a kakaót és a mandulát. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd belekeverjük a kristálycukrot és a kakaós keveréket. A jól összekevert tésztát sütőpapírral bélelt formába simítjuk, előmelegített sütőbe tesszük, és 20 percig sütjük. Kihűtjük, és 12 órára hűtőbe tesszük. Közben a csokoládét egy tálba reszeljük, a tejszínt 3 dl vízzel egy serpenyőbe öntjük, felforraljuk, és a csokoládéra öntjük. Egy percig állni hagyjuk, majd elkeverjük, és amikor lehűlt, hűtőbe tesszük. Egy óra elteltével 30 dekát kiveszünk belőle, és gőz fölött meglangyosítjuk. Belekeverjük a vajat, és 12 órára letakarva szobahőmérsékleten félretesszük. Másnap a tésztát kivesszük a formából, és három szeletre vágjuk.
Elektromos habverővel felverjük a csokoládés tejszínt, bekenjük vele a tésztaszeleteket, majd egymásra rakjuk, és újabb 12 órát pihentetjük hűtőben. Tálalás előtt a maradék krémet is meglágyítjuk gőz fölött, bevonjuk vele a tortát, meghintjük porcukorral, és eperszemekkel díszítjük.
Forrás: http://umsz.manna.ro/recept
Hozzászólás zárolva.