Mandulás ponty vörösboros barnamártásban
Egy gyorsan elkészíthető fogás, mellyel óriási meglepetést okozhatunk családunknak és szeretteinknek. A mandula a ponty és a bor tökéletes választás!
Hozzávalók
2 kg ponty,
5 dkg mazsola,
10 dkg mandula,
1 deci vörösbor,
8 dkg vaj,
só, bors,
5 deci barnamártás.
Elkészítése
A pontyot lefejtjük a gerinccsontról, felszeleteljük, sózzuk, mély tálba rakjuk, ráöntjük a bort, majd a gerinccsontokból főzött a hallevet is, és fedő alatt pároljuk. Ha kész, a halat kiszedjük, a levét felforraljuk, belekeverjük a barnamártásba.
Hozzáadjuk az őrölt mandulát, mazsolát, sózzuk, borsozzuk és újra felforraljuk. A tűzről levéve beleaprítjuk a vajat, összekeverjük, és ráöntjük a halra.
Burgonyapürével tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.