Facebook hozzászólás
165

Mandulás túrós csoda

Simán is nagyon finom, de ízlés szerint cukormázzal, csokival is bevonhatjuk, vagy gyümölcszselét, lekvárt kenhetünk a tetejére. Könnyű és finom! Jó étvágyat kívánunk!

Hozzávalók:

14 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

14 dkg puha vaj

14 dkg túró vagy 25 dkg túró

14 dkg őrölt, héj nélküli mandula

6 tojás

1 citrom lereszelt héja

fél citrom leve (elhagyható)

1 csipet só

A cukrot és vaníliás cukrot a tojássárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a vajat, túrót, az őrölt mandulát, a reszelt citromhéjat és a citromlét.

A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan hozzáadjuk a „tésztához”.

Kivajazott, lisztezett tortaformában 140 fokon addig süssük, amíg a teteje világosbarnára sül (kb. 1 óra).

Ha nincs kéznél mandula, helyettesíthetjük 10 dkg búzadarával, de ez esetben a bekevert tésztát fél órát kell pihentetni, hogy a búzadara megpuhuljon benne!

Ha 25 dkg túróval készítjük, finomabb de törékenyebb – csak a lecsatolható tortakarikából lehet egyben kivenni.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Rehabilitáció és egészségmegőrzés Hévízen

A kor előrehaladtával jelentkező mozgásszervi problémák az életminőség jelentős romlását okozhatják, különösen, ha…

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…
1 / 3 462

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!