Maradt egy kis fagyasztott halászlé? Itt a paella a tenger fantasztikus gyümölcseivel!
Most, hogy vége az ünnepi sütés-főzésnek, szusszanhatunk! A halászlé alapleve oly bőségesre sikeresedett az idén, hogy lefagyasztottam. Most elő vele, mert nagyszerű lesz a paellához! Természetesen ez a fogás nem belga, de Brüsszel multikulturális konyhavilágában mindennapos. Első brüsszeli forgatásom első estéjét is ez koronázta meg – egy nagy korsó belga barna sör kíséretében! Pompás! Ibéria étele szinte mindennel kombinálható, most mutatok egy egyszerűt a tenger gyümölcseivel!
Hozzávalók négy éhes szájhoz :
- 1 zacskó mélyhűtött tenger gyümölcsei
- 40 dkg rizs (már lehet kapni külön paellához valót, de mással is megcsinálhatod!)
- 1,5 liter halászlé alaplé (vagy készíts alaplevet halászlékockából)
- 8 ek paradicsompüré
- 2 gerezd zúzott foghagyma
- 8 ek olívaolaj
- 1 kk sáfrány
- só
Elkészítés:
A mélyhűtött tenger gyümölcsei viszonylag gyorsan felolvadnak. Fontos, hogy állaguk miatt válogasd szét őket! A szépiát és a tintahalat ízlésed szerint darabold fel! Egy lapos serpenyőben melegítsed fel az olajat! Melegítsd tovább a rákokkal kb. egy percig, majd vedd ki! Most dobd rá az olajra a szépiát és a tintahalat, süsd aranybarnára! Jöhet rá a paradicsom és a fokhagyma. Egy kevéssel pirítsd tovább! Következik a rizs, újra keverd meg, fedő alatt párold egy kicsit, majd öntsd hozzá a hallevet és szórd meg egy kis sáfránnyal! Sózd meg, és kb. tíz percig párold tovább! Az eddig „árválkodó” rákok és kagylók most felteszik az „I”-re a pontot! Így együtt még öt percig főzd, hogy a hallé elpárologjon. Tálald, és most jöhet hozzá az a bizonyos nagy korsó sör! Jó étvágyat!
Tálald, és most jöhet hozzá az a bizonyos nagy korsó sör! Jó étvágyat!
Ha folyamatosan figyeled remek receptjeinket, megtudhatod, hogy pl. mi volt 2015. legjobb előétele!?
Hozzászólás zárolva.