Mascarponés-parmezános tészta-ízletes és gyors
Most egy húsnélküli, ízletes és nagyon gyors tésztás finomságot ajánlunk. Percek alatt elkészíthető ebédre, vacsorára, – vagy akár a váratlan vendég érkezésekor.
Mascarponés-parmezános tészta
Hozzávalók: 30 deka penne tészta, 30 deka mascarpone, 1,5 deci tejszín, 1 tojás, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 15 deka reszelt parmezán sajt, 3 deka vaj, ízlés szerint só, őrölt fehér bors, szerecsendió.
Elkészítése: a száraztésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A mascarponéhoz hozzáadjuk a tojást, a tejszínt, a sót, a borsot, a szerecsendiót és a zúzott fokhagymát, és összedolgozzuk. Egy kisebb sütőedényt kivajazunk, beletesszük a kifőtt tésztát, ráöntjük a mascarponés masszát, majd a tetejére szórjuk a reszelt sajtot. Forró sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
A cikk a Konyha&Fürdő magazin 2009. április-májusi számában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.