Facebook hozzászólás
256

Mascarponés-parmezános tészta-ízletes és gyors

Most egy húsnélküli, ízletes és nagyon gyors tésztás finomságot ajánlunk. Percek alatt elkészíthető ebédre, vacsorára, – vagy akár a váratlan vendég érkezésekor.

Mascarponés-parmezános tészta

Hozzávalók: 30 deka penne tészta, 30 deka mascarpone, 1,5 deci tejszín, 1 tojás, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 15 deka reszelt parmezán sajt, 3 deka vaj, ízlés szerint só, őrölt fehér bors, szerecsendió.

Elkészítése: a száraztésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A mascarponéhoz hozzáadjuk a tojást, a tejszínt, a sót, a borsot, a szerecsendiót és a zúzott fokhagymát, és összedolgozzuk. Egy kisebb sütőedényt kivajazunk, beletesszük a kifőtt tésztát, ráöntjük a mascarponés masszát, majd a tetejére szórjuk a reszelt sajtot. Forró sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

A cikk a Konyha&Fürdő magazin 2009. április-májusi számában jelent meg.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!