Facebook hozzászólás
8 592

Mennyei firenzei pulykamell

Ez aztán egy temperamentumos olasz ínyencség! Már érzem is a számban a tejszínt, a kecskesajtot! Ne tétovázz, ezt ki kell próbálnod! Valami tökéletes egy hűvös őszi estéhez, és egy kis összebújáshoz! Válassz hozzá egy pohár finom bort is!

Firenzei pulykamell, Kép: Gallicoop
Firenzei pulykamell, Kép: Gallicoop

Hozzávalók 4 éhes szájhoz:

  • 70 dkg spenót
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 szelet pulykamell
  • 4 dl tejszín
  • 15 dkg kecskesajt
  • olaj
  • bors

Elkészítés:

A fokhagymát megpucoljuk. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. A spenótot egy lábasban megfonnyasztjuk, áttört fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük. Tejszínnel felöntjük. A pulykamellet befűszerezzük, hirtelen mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Egy jénai tál aljába tesszük a spenótot, ráhelyezzük a húst és a kecskesajtot. 200 fokos sütőben 10-12 perc alatt összesütjük, azonnal tálaljuk. Jó étvágyat!

Grillezett kecskesajt friss salátával
Grillezett bikácsi kecskesajt friss salátával, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Ritka ínyencség a kecskesajt, de csak úgynevezett jó helyről szabad vásárolni. Ez viszonylag könnyű, mert ezt a sajtfélét általában kis manufaktúrákban kézzel készítik. Nemrég Mezőföldön egy olyan szállodában jártam, ahol helyben csinálják ezt az imádni való különlegességet! Azt mindenki tudja, hogy a kecske teje sokkal egészségesebb, mint a tehéné. Grillezni csak a már teljesen érett példányokat szabad.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!