Tél végén már nagyon vágyunk a friss, zöld ízekre, és a hűvösebb napokon a meleg is nagyon jól esik! Ezt a levest még az is szeretni fogja, aki nem kedveli a főtt hagyma íztét. Böjt idején különösen hasznos, hisz hús nélkül készül, és megfázáskor is igen jól jön gyógyító hatása miatt! Az egészséges élet dunántúli hírnöke, Csákvári Zsuzsanna receptje következik!
A most következő recept két éhes szájnak elegendő!
Egy evőkanál olajon megpirítunk egy kiskanálnyi reszelt gyömbért , majd hozzáadunk egy közepes fej hagymát, amit félholdra vágtunk. Az alapanyagokat együtt pirítjuk tovább, aztán annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. Lassú tűzön forralva egészen krémessé főzzük a hagymát. Ez kb. 20-30 perc. A végén sózzuk és friss póréhagyma zöldjét dobunk a tetejére. Ha még finomabb ízekre vágyunk, akkor megbolondíthatjuk egy evőkanál fehér rizsmizóval. Ezt bioboltokban lehet beszerezni! Érdemes mert kellemes édeskés ízt kölcsönöz mindennek, és krémesebbé teszi. Hogy laktatóbb legyen a levesünk üvegtésztát adhatunk hozzá, amit egy evőkanál szójaszósszal meglocsoltunk. Ekkor egy tűzálló tálkába helyezzük a levest, a tetejére rászórjuk a szójaszósszal ízesített tésztát és sütőben rápirítjuk.
Hozzászólás zárolva.