Mexikói csirkecombok zöldségnyárssal
A nyári hőségben nem tanácsolt nehéz ételeket fogyasztani, de a hús hozzá tartozik a kiegyensúlyozott táplálkozásunkhoz. Egy igazi ínyencség a húsételek szerelmeseinek.
Hozzávalók:
4 csirkecomb
fél kiló burgonya,
petrezselyem,
néhány fej lilahagyma,
1 darab piros,
1 darab sárga kaliforniai paprika,
olívaolaj.
só, bors, mexikói fűszerkeverék
Elkészítése:
A sós vízben megfőzött burgonyát félbevágjuk, s mindegyiket beburkoljuk petrezselyemmel. A lilahagymát vastagabb szeletekre vágjuk, a kaliforniai paprikákat kicsumázzuk, és a burgonyához hasonló darabokra szeleteljük. A zöldségeket váltogatva nyársakra húzzuk, megkenjük fokhagymás olívaolajjal, s egy éjszakán át pácoljuk.
A megmosott csirkecombokat bekenjük készen kapható mexikói villámpáccal, s szintén egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a húsok mindkét oldalát 15 percig, míg a megsózott, megborsozott nyársakat körülbelül 10 percig grillezzük.
Hozzászólás zárolva.