Facebook hozzászólás
311

Mexikói csirkecombok zöldségnyárssal

A nyári hőségben nem tanácsolt nehéz ételeket fogyasztani, de a hús hozzá tartozik a kiegyensúlyozott táplálkozásunkhoz. Egy igazi ínyencség a húsételek szerelmeseinek.

A mexikói fűszerezésű csirkecomb igazi ínyencfalat – Kép: Pixabay

Hozzávalók:

4 csirkecomb

fél kiló burgonya,

petrezselyem,

néhány fej lilahagyma,

1 darab piros,

1 darab sárga kaliforniai paprika,

olívaolaj.

só, bors, mexikói fűszerkeverék

Elkészítése:

A sós vízben megfőzött burgonyát félbevágjuk, s mindegyiket beburkoljuk petrezselyemmel. A lilahagymát vastagabb szeletekre vágjuk, a kaliforniai paprikákat kicsumázzuk, és a burgonyához hasonló darabokra szeleteljük. A zöldségeket váltogatva nyársakra húzzuk, megkenjük fokhagymás olívaolajjal, s egy éjszakán át pácoljuk.

A megmosott csirkecombokat bekenjük készen kapható mexikói villámpáccal, s szintén egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a húsok mindkét oldalát 15 percig, míg a megsózott, megborsozott nyársakat körülbelül 10 percig grillezzük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!