Micsoda finomság: leveli béka! Te sem ismerted?
A leveli béka receptje nagyanyáink öröksége: a hideg januári időszakban ez az egyszerű, gyorsan elkészíthető étel valódi változatosságot és sok vitamint hozhat a konyhánkba.
Hozzávalók
10 darab lehetőleg minél nagyobb spenót- vagy tormalevél
5 zsemle
8 tojás
1 fej vöröshagyma,
zöldpetrezselyem
só
5 deka vaj
2,5 deci tej
Elkészítése
A spenótleveleket megmossuk, leforrázzuk, és szűrőre tesszük.
A zsemlét lehéjazzuk, tejbe áztatjuk, azután jól kinyomkodjuk.
A hagymát és a zöldpetrezselymet finomra vágjuk, s vajban megpirítjuk.
Négy tojásból rántottát készítünk, a másik négy nyers tojással elkavarjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, hogy meglehetősen híg legyen. Ezzel megtöltjük a spenótleveleket egyenként, összehengergetjük, a két végét pedig bedugjuk, azután lapos, jól megkent formába rakjuk. Negyed óra hosszat sütjük a sütőben. Tálaláskor fehérboros vagy tejszínes mártást adhatunk mellé.
További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!
Hozzászólás zárolva.