Facebook hozzászólás
201

Minestrone leves kis extrával

A következő recept viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul az ízvilága egy picit eltér a megszokottól. Érdemes megpróbálkozni vele, valamint a Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, több mint nyolcvan receptet tartalmazó könyvéből való ételekkel.

Minestrone leves káposztával – Kép: PP Archív

Hozzávalók:

3 sárgarépa,

1 hosszú póréhagyma,

1 csomag angol zeller

(külső, roncsolódott száraitól megtisztítva),

fél fej káposzta,

4 érett paradicsom,

1 vöröshagyma,

parmezán sajt,

rozmaring,

1,5 liter csirkehús- vagy zöldséglé.

Elkészítése:

felszeletelem a sárgarépát, a póréhagymát, az angol zellert, a vöröshagymát, és olívaolajon puhára párolom őket. Ekkor mehet bele a paradicsom. A paradicsomot előtte beirdalom, forró vízbe áztatom, és lehúzom a bőrét. Ha a paradicsom is szépen párolódik már, és megfelelő mennyiségű levet ereszt, akkor fel lehet önteni jó másfél liternyi zöldség- vagy csirkehúslével. Nagyjából fél órán keresztül lassú tűzön gyöngyöztetem a levest, majd újra magasabb hőfokra veszem, és beleteszem a vékonyra vágott káposztát. Gyakran még a fél fej is túl sok egy ilyen levesbe, ezért óvatosan a mennyiséggel! Az apróra vágott rozmaring csak a legvégén kerüljön bele, különben elfőné az aromáját. A levest tálaláskor friss parmezánnal szórom meg.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Hogyan növeljük kreatívan az intimitás élményét?

Az emberi kapcsolatokban a kölcsönös tisztelet, az érzelmi kötődés és az egymásra hangolódás alapvetően fontos…

Rehabilitáció és egészségmegőrzés Hévízen

A kor előrehaladtával jelentkező mozgásszervi problémák az életminőség jelentős romlását okozhatják, különösen, ha…
1 / 3 462

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!