Minestrone leves kis extrával
A következő recept viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul az ízvilága egy picit eltér a megszokottól. Érdemes megpróbálkozni vele, valamint a Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, több mint nyolcvan receptet tartalmazó könyvéből való ételekkel.
Hozzávalók:
3 sárgarépa,
1 hosszú póréhagyma,
1 csomag angol zeller
(külső, roncsolódott száraitól megtisztítva),
fél fej káposzta,
4 érett paradicsom,
1 vöröshagyma,
parmezán sajt,
rozmaring,
1,5 liter csirkehús- vagy zöldséglé.
Elkészítése:
felszeletelem a sárgarépát, a póréhagymát, az angol zellert, a vöröshagymát, és olívaolajon puhára párolom őket. Ekkor mehet bele a paradicsom. A paradicsomot előtte beirdalom, forró vízbe áztatom, és lehúzom a bőrét. Ha a paradicsom is szépen párolódik már, és megfelelő mennyiségű levet ereszt, akkor fel lehet önteni jó másfél liternyi zöldség- vagy csirkehúslével. Nagyjából fél órán keresztül lassú tűzön gyöngyöztetem a levest, majd újra magasabb hőfokra veszem, és beleteszem a vékonyra vágott káposztát. Gyakran még a fél fej is túl sok egy ilyen levesbe, ezért óvatosan a mennyiséggel! Az apróra vágott rozmaring csak a legvégén kerüljön bele, különben elfőné az aromáját. A levest tálaláskor friss parmezánnal szórom meg.
Hozzászólás zárolva.