Mit főzzünk? Legyen sajtos, paprikás karaj
Ha csak ez az ebéd, vagy vacsora, tehát nincs leves, vagy desszert, akkor a család étvágyától függően több szeletet készítsünk. Arányosan emelve természetesen a hozzávalók mennyiségét is. Előkészítéssel, sütéssel együtt 25 perc alatt elkészül ez a finom „falat”!
Hozzávalók: (4 személyre)
4 szelet sertéskaraj
1 evőkanál olvasztott vaj
3 dkg szilárd vaj
10 dkg kemény sajt (ementáli, vagy gouda), reszelve
fél teáskanál édesnemes paprika
1 piros kaliforniai paprika
2-3 friss, magyar paprika
Só, bors
Elkészítés:
Bekapcsoljuk a sütőt 220 fokra, hogy felmelegedjen. A húst megmossuk, kicsit kiklopfoljuk, sóval, borssal ízesítjük. (Vigyázat! Ne sok sót használjunk, mert a sajt is sós!)
A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, és csíkokra vágjuk.
Az olvasztott vajat egy nagy lábasban felforrósítjuk és a húst mindkét oldalán barnára sütjük. A szeleteket kivesszük, és egy tűzálló tálba fektetjük. A lábosban gyorsan megpirítjuk a paprika csíkokat, majd elosztjuk a hússzeleteken. Megszórjuk a reszelt sajttal , majd a piros paprikával és vékony vajszeleteket fektetünk a tetejére.
A forró sütőben kb. 10 percig sütjük, amíg a sajt megolvad és aranybarnás színű nem lesz.
Bármilyen burgonyaköretet készíthetünk hozzá, és valamilyen salátát.
Megjegyzés:
Ha csak ez az ebéd, vagy vacsora, tehát nincs leves, vagy desszert, akkor a család étvágyától függően több szeletet készítsünk. Arányosan emelve természetesen a hozzávalók mennyiségét is.
Italajánló: A paprikás ételekhez kiválóan illik 1 palack siller, vagy egy könnyű kadarka. Alkoholmentes italként pedig paradicsomlevet ajánlanék hozzá.
Jó étvágyat kívánunk!
Hozzászólás zárolva.