Facebook hozzászólás
92

Mit főzzünk? Legyen sajtos, paprikás karaj

Ha csak ez az ebéd, vagy vacsora, tehát nincs leves, vagy desszert, akkor a család étvágyától függően több szeletet készítsünk. Arányosan emelve természetesen a hozzávalók mennyiségét is. Előkészítéssel, sütéssel együtt 25 perc alatt elkészül ez a finom „falat”!

Hozzávalók: (4 személyre)

4 szelet sertéskaraj

1 evőkanál olvasztott vaj

3 dkg szilárd vaj

10 dkg kemény sajt (ementáli, vagy gouda), reszelve

fél teáskanál édesnemes paprika

1 piros kaliforniai paprika

2-3 friss, magyar paprika

Só, bors

 Elkészítés:

Bekapcsoljuk a sütőt 220 fokra, hogy felmelegedjen.  A húst megmossuk, kicsit kiklopfoljuk, sóval, borssal ízesítjük. (Vigyázat! Ne sok sót használjunk, mert a sajt is sós!)

A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, és csíkokra vágjuk.

Az olvasztott vajat egy nagy lábasban felforrósítjuk és a húst mindkét oldalán barnára sütjük. A szeleteket kivesszük, és egy tűzálló tálba fektetjük. A lábosban gyorsan megpirítjuk a paprika csíkokat, majd elosztjuk a hússzeleteken.  Megszórjuk a  reszelt sajttal , majd a piros paprikával és vékony vajszeleteket fektetünk a tetejére.

A forró sütőben kb. 10 percig sütjük, amíg a sajt megolvad és aranybarnás színű nem lesz.

Bármilyen burgonyaköretet készíthetünk hozzá, és valamilyen salátát.

Megjegyzés:

Ha csak ez az ebéd, vagy vacsora, tehát nincs leves, vagy desszert, akkor a család étvágyától függően több szeletet készítsünk. Arányosan emelve természetesen a hozzávalók mennyiségét is.

Italajánló: A paprikás ételekhez kiválóan illik 1 palack siller, vagy egy könnyű kadarka. Alkoholmentes italként pedig paradicsomlevet ajánlanék hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!