TÖK EGYSZERŰ A NAGYITÓL
Mogyorós habkoszorú a karácsonyfára
Nekem mindig a habcsók illata jelzi legelőször a karácsonyt. Nagyanyáink pedig mindig a lehető legegyszerűbb módon készítették a fenyődíszeket. Na, és akkor itt a nagy találkozás: a habcsók és a mogyoró. A derék nyersanyagból készíthetünk sütit csakúgy, mint karácsonyfadíszt. Előnye, hogy már most nekiláthatsz, mert remekül eláll. Nemcsak jól mutat a fán, hanem kortyolhatunk hozzá egy fincsi teát vagy egy pohár tokajit is, hogy teljes legyen az ünnepi hangulat!
Hozzávalók:
- 6 tojás fehérjéje
- 25 dkg porcukor
- ½ cs vaníliás cukor
- 10 dkg pörkölt mogyoró darálva
Elkészítés:
Verjük kemény habbá a fehérjéket, majd szórjuk bele a cukrokat és a diót. Már csak a jó öreg habzsák és a csillagtölcsér kell, hogy karikákat formázzunk vele egy sütőpapírral kibélelt sütőlapra. Természetesen egy részéből kis habcsókokat is készíthetünk. Lassú, egyenletes tűzön szárítsuk!
Készítése jó kis családi program is lehet!
Korona a karácsonyi asztalon
Karácsonykor minden ünnepi díszbe öltözik, fényfüzérek, régi díszek, illatos fenyőágak vesznek körül. A meghitt együttléthez hozzátartoznak a családi körben eltöltött étkezések is, a finom, nagy gonddal főzött fogások mellé pedig egy igazán különleges bor illik, a tokaji aszú.
Hozzászólás zárolva.