Facebook hozzászólás
271

Nyári grillsztár: kápiacsónak

Itt a kánikula, így érdemesebb könnyebb ételekkel is feldobni az esti grillezést. Ez a recept kíméli a gyomrot, de kényezteti az ízlelőbimbóinkat. Próbáld  ki!

Kép: chefkoch.de

Hozzávalók:
60 deka kápia paprika
(három szép nagy darab)
20 deka juhtúró
20 deka sajt
3 evőkanál tejföl
1 evőkanál paradicsompüré
3 gerezd fokhagyma
só, bors
olívaolaj

Elkészítése
Mossuk meg alaposan a kápiát, csumázzuk ki, majd vágjuk félbe. A juhtúrót villával törjük össze, keverjük el a tejföllel és a paradicsompürével. A fokhagymát törjük össze, és keverjük bele a masszába. Sózzuk, borsozzuk, de csak óvatosan, mert a juhtúró sós egy kicsit. Töltsük meg a félbe vágott paprikákat, és szórjunk rá egy kevés reszelt sajtot. Grillrácson faszénparázs felett süssük addig, amíg a kápiák külseje meg nem pirul.

Életforma-tippek

Nem muszáj faszénen sütni, sütőben elkészítve is nagyon finom.

Ha valakinek nincs faszénes grillezője, annak ezt a rendkívül egyszerű, akár egy pici erkélyen is használható grillszettet – acél grillrács, festett fém váz – ajánljuk. Igazán nem nagy beruházás, mindössze 2.690 forintba kerül.

Aki viszont inkább a konyhai sütőben akarja kipróbálni a sült juhtúrós kápiát, annak ezt a márványmintás, nem tapadó kerámiabevonattal ellátott acél tepsit ajánljuk. A piros szilikon fogó levehető. Ára 5.490 forint.

Grillezéshez és grillételek tálalásához sokféle hasznos dolgot találhatsz az Életforma Shopban.

További Életforma-receptek itt!

A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!