Facebook hozzászólás
233

Nyuszimuffin, csokinyuszi, húsvéti mézeskalács

Ünnepnapokon mindenki megenged magának egy kis nassolást, még akkor is, ha egyébként ellenáll az édes finomságoknak. Receptjeink nem csupán finomak, de gyönyörűek is, pedig elkészítésük olyan egyszerű, akár megfőzni egy tojást!

Nyuszimuffin

Hozzávalók

15 dkg puha vaj
15 dkg cukor
2 tojás
15 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 citrom
4 evőkanál tej

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Robotgéppel keverjük össze a vajat, a cukrot, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük bele a sütőporral elkevert lisztet is. Reszeljük bele a citrom héját, és lazítsuk a tésztát tejjel. Töltsük meg a sütőformát, és 20 perc alatt süssük meg a muffinokat.

Miután kihűltek, tojásfehérjéből és porcukorból kevert masszával ragasszuk rájuk a rózsaszínű, illetve fehér marcipánból kivágott füleket. (A marcipánt porcukrozott deszkán nyújtsuk ki.) Ezután keményre vert tejszínhabbal vagy krémsajttal kenjük be őket (a rózsaszín szín eléréséhez adjunk a habhoz málnaszörpöt). A szemeket és orrokat cukorkákból rakhatjuk ki, a bajszokat rizstésztából.

Csokinyuszi

Hozzávalók

csokoládé
színes cukorforgács

Elkészítés

Szedjük össze a lakásban fellelhető maradék csokoládékat, és gőz fölött olvasszuk össze őket. Öntsük húsvéti kiszúróformákba, s amikor dermedni kezd, szórjunk rájuk színes cukorforgácsot. Ha kihűltek, nyomjuk ki őket a formákból. Zsírpapírba csomagolva akár húsvéti ajándékként is szolgálhatnak.

Húsvéti mézeskalács

Hozzávalók

45 dkg liszt
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg méz
3 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés

Először keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd dolgozzuk össze a folyékony anyagokkal. Egy éjszakát hagyjuk állni a tésztát. Lisztezett deszkán 2 mm vékonyra nyújtsuk ki, és húsvéti formával szúrjuk ki. 175 fokra előmelegített sütőben 5-7 perc alatt készül el. Miután kihűlt, porcukorból és tojásfehérjéből kevert masszával kenjük be. Ha színes nyulakat szeretnénk, fessük meg a masszát ételfestékkel, és ezzel fedjük be a felületet. Ezután írhatunk rá fehérrel, így névre szóló süteményt gyárthatunk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!