Facebook hozzászólás
126

Ördöglánycsirke recept

Ez az ókori eredetű, római étel igencsak látványos és finom. Az étel neve (olaszul pollo alla diavola) állítólag onnan eredeztethető, hogy egy ördöglány találta ki, no és „pokoli kellékek”, parázs meg füst kell hozzá.

Elkészítési idő: 90 perc
Energiatartalom: 1 adag: 520 kcal
A recept megjelent: Vidék Íze (2006/5)

Hozzávalók 4 személyre:

– 1,5 kg csirke
– igény szerint étolaj
– ízlés szerint rozmaring
– ízlés szerint só
– ízlés szerint feketebors
– ízlés szerint konyak
– ízlés szerint fehérbor

Az elkészítéséhez szükségünk van nemcsak egy grillrácsra, hanem egy nagyobb vasdarabra vagy régi szenes vasalóra is. Az étel két okból is különleges: egyrészt formája, másrészt az elkészítés módja miatt. Elsőként a csirkét mellével lefelé fordítom, hátát középen átvágom, megfordítom és erőteljesen lenyomom, hogy teljesen kiterüljön. Sózom, borsozom, és rozmaringos olajjal átkenve legalább fél órát pihentetem. Ezután helyezem a rostra, és kezdem el vasalni a tetejét. Arra kell ügyelni, hogy viszonylag távol kerüljön a parázstól, mert különben a felülete gyorsan sül át, míg a csontok tájéka véres marad. Sütés közben gyakran forgatom, vasalom, és folyamatosan kenegetem a rozmaringos olajjal. És hogy legyen benne egy kis csavar, konyakkal vagy borral is locsolgatom. Vegyes zöldsalátával, friss kenyérrel és száraz fehérborral kínálom.

Forrás: www.videkize.hu

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!