Oregánós szaftos hús – hátfájás ellen
Az oregánó a természet antibiotikuma, baktériumölő hatása a penicillinével vetekszik, ezért hát sokkal több, mint fűszer. Az olaszok kedvenc fűszere béta-kariofillénben gazdag, ami gyulladáscsökkentő. Mit szólsz egy izomfájdalom elmulasztó finomsághoz?
Hozzávalók:
- 0,5 kg hús (bármilyen csont nélküli),
- 5 evőkanál kókuszolaj,
- 1 teáskanál oregánó,
- 0,5 mokkáskanál őrölt gyömbér,
- 0,5 mokkáskanál őrölt szerecsendió,
- 1 csapott evőkanál pirospaprika,
- 2 evőkanál nyírfacukor,
- 0,5 dl citromlé,
- 2 dl tejföl vagy tejszín,
- 1 evőkanál liszt, Himalája só,
- 1 evőkanál mustár
Elkészítés:
Ujjnyi csíkokra vágod a húst, és az olajon zsírjára sütöd. Utána felöntöd 2-3 dl vízzel, beleszórod az oregánót, gyömbért, szerecsendiót, megsózod és fedő alatt puhára főzöd. Még mielőtt kész lenne, rászórod a pirospaprikát. A lisztet kevés vízzel simára kevered, majd hozzáadod a mustárt, citromlevet, cukrot és végül a tejfölt vagy a tejszínt. Jól elkevered és utána állandó keverés mellett a húshoz öntöd (ezzel csak addig kell főzni, amíg egy kicsit besűrűsödik, vagyis kb. 1-2 percig).
Kifőtt tésztával tálalhatod. (Forrás: andio.hu)
Hozzászólás zárolva.