Oreos Sajttorta, amit te is könnyen megcsinálhatsz
Otthoni sütigyár
Soha nem készült még annyi süti és torta a magyar háztartásokban, mint a koronavírus idején, és könnyen elképzelhető, hogy a lelkesedés az éttermek újranyitásával sem huny ki teljesen. De vajon mit sütünk a legszívesebben a négy fal közt?
Rengetegen keresnek rá a hazánkban évtizedek óta kedvelt tortareceptekre, az Eszterházy torta, a Sacher torta vagy a Zserbó töretlenül őrzi népszerűségét. De sokan választják a répa-, túró-, vagy sajttorták különféle változatait. S ha már itt tartunk, hát mi is nagy örömmel osztjuk meg egyik kedvenc tortareceptünket.
Oreos sajttorta
Hozzávalók az alaphoz:
25 dkg Oreo keksz
10 dkg vaj
Hozzávalók a krémhez:
60 dkg tejszínes krémsajt
15 dkg cukor
1,5 evőkanál liszt
3 tojás
2 evőkanál tejföl
Kb. 20 db Oreo keksz
vanília aroma
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, majd elkészítjük a torta alját. A kekszeket egy sodrófa vagy robotgép segítségével összetörjük, összekeverjük a megolvasztatott vajjal és a kapott masszával kibéleljük a 28 centiméter átmerőjű, kapcsos tortaforma alját. A tortaalapot kézzel jól lenyomkodjuk a formába, majd sütőben kb. 10-15 percig sütjük, hogy az alap megfelelően összeálljon. Közben elkészítjük a krémet. Robotgéppel összedolgozzuk a krémsajtot, a cukrot, a tejfölt és a lisztet. Aztán hozzáadjuk a vanília aromát is, majd jöhetnek egyenként a tojások. A kekszeket nagyobb darabokra törjük, a felét hozzákeverjük a sajtkrémhez, a többit félretesszük. A kekszes krémet a tortaformába töltjük, tetejét elegyengetjük, majd megszórjuk a maradék kekszmorzsával. A tortát 45-50 percig sütjük, majd kivesszük és még legalább egy órát pihentetjük.
Még több tortarecept:
Egyszerű epres torta
Gluténmentes répatorta
Hozzászólás zárolva.