Padlizsános lasagne nem csak vegáknak
Az olasz konyha igazán nagy népszerűségnek örvend, nem véletlenül. Rendkívül ízes és változatos, és a húst kerülőknek is számos fogást kínál. A lasagne igazán ismert változata hússal készül, bár a zöldséges variációk sem ritkák. Ez viszont egy szinte húsélményt kínáló verziója, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók
● 80 deka paradicsom
● 1 padlizsán
● 20 deka tofu
● 1 csomag lasagne tészta
● 1 nagy fej hagyma,
● 2 gerezd fokhagyma
● 2 deci vörösbor
● 25 deka reszelt sajt
(trappista vagy ementáli)
● 1 evőkanálnyi reszelt
parmezán
● 10 szem magozott fekete olívabogyó
● 1 kisebb sárgarépa
● 4 szem borókabogyó
● babérlevél, oregánó, kakukkfű, bazsalikom, rozmaring
● só bors, cukor
Elkészítése
A padlizsánt legfeljebb fél centi vastag szeletekre vágjuk, a hagymát felkockázzuk, a fokhagymát felszeleteljük, a sárgarépát pedig apróra vágjuk. A padlizsánszeleteket kevés, legfeljebb két evőkanálnyi olajban aranybarnára pirítjuk, majd szalvétára kivéve hagyjuk lecsöpögni. A tofut evőkanállal összetörjük, majd a borókabogyókkal és egy babérlevéllel együtt serpenyőben finoman pirítjuk, amíg egy picit megkeményedik, és ropogós nem lesz. Ezután hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát és a répát. Addig pirítjuk – ügyelve a fokhagymára, hogy oda ne égjen –, amíg a hagyma üveges nem lesz.
A paradicsomot apró kockákra vágjuk (vagy botmixerrel pürésítjük), hozzáöntjük a tofuhoz, és beletesszük a fűszereket – bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, oregánó -is, sóval és egy kevés cukorral ízesítjük. Beletörhetünk egy zöldségleves-kockát is, de figyeljünk arra, nehogy túl sós legyen! Az olívabogyókat félbevágva a reszelt parmezánnal együtt adjuk a tofuhoz, öntsünk az egészhez egy kis pohár vörösbort, és hagyjuk egyszer felforrni, ügyelve arra, hogy a sűrű keverék le ne égjen.
Kivajazott tál aljába kanalazzunk a szószból, tegyünk rá padlizsánszeleteket, majd ezeket fedjük be a tésztalapokkal. Így rétegezzük, amíg a szósz kitart. Fontos, hogy a tetejére tésztalap kerüljön, amit ellep a szósz. Mikor kész vagyunk ezzel, szórjuk rá az összes reszelt sajtot és 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben alufóliával letakarva süssük körülbelül 20 percig, majd vegyük le a fóliát, és hagyjuk, hogy a sajt szép aranyszínűre piruljon.
● Ehhez a recepthez nagyon sok mindent tudnánk ajánlani az Életforma Shopól, a shop újdonságai között nagyon sok praktikus eszköz található.
Mi most az olasz receptek elkészítéséhez nélkülözhetetlen sajtreszelőt és mellé egy hagyma- és zöldségaprítót ajánlunk. Az inox sajtreszelő ára 4 490 forint, a zöldségaprító 3 390 forintba kerül.
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.