Facebook hozzászólás
235

Padlizsános lasagne nem csak vegáknak

Az olasz konyha igazán nagy népszerűségnek örvend, nem véletlenül. Rendkívül ízes és változatos, és a húst kerülőknek is számos fogást kínál. A lasagne igazán ismert változata hússal készül, bár a zöldséges variációk sem ritkák. Ez viszont egy szinte húsélményt kínáló verziója, érdemes kipróbálni!

Kép: Chefkoch.de

Hozzávalók
80 deka paradicsom
1 padlizsán
20 deka tofu
1 csomag lasagne tészta
1 nagy fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma
2 deci vörösbor
25 deka reszelt sajt
(trappista vagy ementáli)
1 evőkanálnyi reszelt
parmezán
10 szem magozott fekete olívabogyó
1 kisebb sárgarépa
4 szem borókabogyó
babérlevél, oregánó, kakukkfű, bazsalikom, rozmaring
só bors, cukor

Elkészítése
A padlizsánt legfeljebb fél centi vastag szeletekre vágjuk, a hagymát felkockázzuk, a fokhagymát felszeleteljük, a sárgarépát pedig apróra vágjuk. A padlizsánszeleteket kevés, legfeljebb két evőkanálnyi olajban aranybarnára pirítjuk, majd szalvétára kivéve hagyjuk lecsöpögni. A tofut evőkanállal összetörjük, majd a borókabogyókkal és egy babérlevéllel együtt serpenyőben finoman pirítjuk, amíg egy picit megkeményedik, és ropogós nem lesz. Ezután hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát és a répát. Addig pirítjuk – ügyelve a fokhagymára, hogy oda ne égjen –, amíg a hagyma üveges nem lesz.
A paradicsomot apró kockákra vágjuk (vagy botmixerrel pürésítjük), hozzáöntjük a tofuhoz, és beletesszük a fűszereket – bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, oregánó -is, sóval és egy kevés cukorral ízesítjük. Beletörhetünk egy zöldségleves-kockát is, de figyeljünk arra, nehogy túl sós legyen! Az olívabogyókat félbevágva a reszelt parmezánnal együtt adjuk a tofuhoz, öntsünk az egészhez egy kis pohár vörösbort, és hagyjuk egyszer felforrni, ügyelve arra, hogy a sűrű keverék le ne égjen.
Kivajazott tál aljába kanalazzunk a szószból, tegyünk rá padlizsánszeleteket, majd ezeket fedjük be a tésztalapokkal. Így rétegezzük, amíg a szósz kitart. Fontos, hogy a tetejére tésztalap kerüljön, amit ellep a szósz. Mikor kész vagyunk ezzel, szórjuk rá az összes reszelt sajtot és 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben alufóliával letakarva süssük körülbelül 20 percig, majd vegyük le a fóliát, és hagyjuk, hogy a sajt szép aranyszínűre piruljon.

Életforma-tippek

Ehhez a recepthez nagyon sok mindent tudnánk ajánlani az Életforma Shopól, a shop újdonságai között nagyon sok praktikus eszköz található.

Mi most az olasz receptek elkészítéséhez nélkülözhetetlen sajtreszelőt és mellé egy hagyma- és zöldségaprítót ajánlunk. Az inox sajtreszelő ára 4 490 forint, a zöldségaprító 3 390 forintba kerül.

További Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!