A rovat cikkei
GASZTRO
Buborékos álmok
Szilveszterkor, éjfélkor pezsgővel szokás koccintani az újév köszöntésére. Ettől függetlenül nem kell egész éjszaka…
A legjobb menüajánlat – Szentestére
Ennek a menünek a nagy része már az előző napon elkészíthető, így nem kell az utolsó pillanatban kapkodni,…
Párolt marhaszelet pikáns mártással
Marhahúsból készített ételkülönlegesség igazi ínyenceknek, akiknek még mesterszakácsnak sem kell lenniük, hogy ezt…
Mámorító narancsos-fahéjas puncs
Egy narancsos-fahéjas italkülönlegesség, mely a 19. századi bálokat idézi...
Párolt káposzta másképpen
A hüvős időben már jobban kívánjuk a kicsit kalóriadúsabb ételeket. Eljött a sültek, vadak szezonja. Köretként…
Baconos csirkemáj
Nem túlzás, ezt a nagyszerű ételt tényleg el lehet készíteni húsz perc alatt, előkészítéssel, sütéssel együtt!
Tárkonyos pulykaleves
Nagyon egyszerűen elkészíthető, igen ízletes levest ajánlunk a hétvégi ebédhez.
Kapribogyós marhatokány csavart csőtésztával
Valentin napi finomságon gondolkodik? Itt a megoldás!
Passoa: új, egzotikus íz a likőrök palettáján
Passoa likőr nem régen került bevezetésre Magyarországon, de egyedien egzotikus ízének köszönhetően (mely főleg…
Karácsonyi pulykák kavalkádja
Hogyan kell elkészíteni a karácsonyi gesztenyés pulykát? De lehet dióval is tölteni...
A hagyományos guba és bejgli
Az év végi ünnepi édességekben a mák azért fontos, mert bőséget, termékenységet hoz, elriasztja az ártó szándékot.
Ünnepi levesek
Halászlé,... borleves, vagy tárkonyos borjúragu leves? Melyiket kívánjuk az ünnepi asztalra? Mind a hármat! És…
Sajtok a hűtőszekrényben
A háztartásokban tett látogatásokkor megvizsgálták, hogy a hűtőben milyen hőfokon, milyen csomagolásban tartják az…
Fehér-zöld rizses (olasz recept)
Hétvégére valami bőséges, háromfogásos ebédet tálalunk fel többnyire, ha időnk engedi. Estére ilyenkor elég valami…
Joghurtos uborkaturmix
A nyári hőségben íme egy előételként, leves helyett kínálható egyszerű, hűsítő recept.
Kávé flipp
Miért ne kínálnánk mi is otthon, vendégeinknek az étkezés végén, desszertként, emésztésserkentőként is felfogható…
A tápérték megőrzése
A legértékesebb, "legegészségesebb" alapanyagokból készített étel sem biztos, hogy megfelel az egészséges…
Töltött tészta kínai módra
Hozzávalók a tésztához: 25 dkg búzaliszt, 25 dkg rétesliszt, 3 egész tojás, 8 db tojás sárgája. A töltelékhez: 30…
Finom fenyőmagvak
Kevésbé ismert, hogy az európai mandulafenyő (Pinus pinea) és még néhány fenyőfaj magja emberi fogyasztásra is…