Patisszon-mártás Mártinál
Most ünnepeljük a csillagtök idényét! Kedvenc biokertészem most több darabbal is megörvendeztetett. Ezt a remek mártást találtam ki, ami remekül megy például a sültekhez, de isteni reggelre egy pirítósra kenve is!
Hozzávalók:
- 30 dkg patisszon
- 1 adag francia majonéz
- 1 dl tejföl
- 1 kk reszelt vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só ízlés szerint
Elkészítés:
Magozd ki a meghámozott patisszont. Vágd kockára, főzd nagyon puhára a sós vízben. Szűrd le, törd át, hagyd kihűlni. A tejföllel hígított házi francia majonézzel jól keverd össze. Add hozzá a reszelt vöröshagymát, az apróra vágott petrezselymet, és tedd hűtőbe. Nyári sültekhez egész egyszerűen varázslatos! Viheted grill-buliba ajándékként egy csatos üvegben!
Hozzászólás zárolva.