Pikáns meglepetés a hétvégére
Ha már unod, hogy vasárnapi ebédnek mindig a sertéspörköltet kéri a család, próbáld ki a pikáns verzióját, amely mindent egyesít magában, amit a magyar gyomor szeret. Nem fogod megbánni!
30-40 dkg sertéscomb
2 közepes fej vöröshagyma,
15 dkg húsos szalonna
15 dkg füstölt kolbász,
2 csemege uborka,
1 evőkanál sűrített paradicsom,
3 evőkanál tejföl,
2 gerezd fokhagyma,
só, bors, majoránna, liszt
Elkészítés:
A hagymát, fokhagymát és a szalonnát kockára vágjuk, és kevés zsiradékon félig megsütjük. A karikára vágott kolbászt és a csíkokra felszeletelt húst beletesszük, és együtt továbbsütjük, miközben sóval, borssal, majoránnával fűszerezzük.
Mikor a hús kifehéredett, beletesszük a karikákra szeletelt csemege uborkát és a paradicsom sűrítményt, majd elengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, és a hús puhulásáig főzzük. Mikor megfőtt, három evőkanál tejföllel behabarjuk, főtt tésztával vagy nokedlival tálaljuk. Csirke- vagy pulykamellel is készíthető, ha éppen az van otthon, de disznóhússal az igazi.
Hozzászólás zárolva.