Facebook hozzászólás
189

Pikáns meglepetés a hétvégére

Ha már unod, hogy vasárnapi ebédnek mindig a sertéspörköltet kéri a család, próbáld ki a pikáns verzióját, amely mindent egyesít magában, amit a magyar gyomor szeret. Nem fogod megbánni!

Hozzávalók:

30-40 dkg sertéscomb

2 közepes fej vöröshagyma,

15 dkg húsos szalonna

15 dkg füstölt kolbász,

2 csemege uborka,

1 evőkanál sűrített paradicsom,

3 evőkanál tejföl,

2 gerezd fokhagyma,

só, bors, majoránna, liszt

Elkészítés:

A hagymát, fokhagymát és a szalonnát kockára vágjuk, és kevés zsiradékon félig megsütjük. A karikára vágott kolbászt és a csíkokra felszeletelt húst beletesszük, és együtt  továbbsütjük, miközben  sóval, borssal, majoránnával fűszerezzük.

Mikor a hús kifehéredett, beletesszük a karikákra szeletelt csemege uborkát és a paradicsom sűrítményt, majd elengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, és a hús puhulásáig főzzük. Mikor megfőtt, három evőkanál tejföllel behabarjuk, főtt tésztával vagy nokedlival tálaljuk. Csirke- vagy pulykamellel is készíthető, ha éppen az van otthon, de disznóhússal az igazi.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!