Pikáns páclé- bármilyen húshoz
A mexikói ízvilág nagyon közel áll a magyar konyhához és így a mi ízlelőbimbóinkhoz is. Azonban az apró eltérések mégis egzotikussá teszik a közép-amerikai ország zamatait. A következő receptben a koriander és kömény kombinációja éppen ezt a kettősséget testesíti meg.
A pác akkor lesz tökéletes, ha egy napig állni hagyjuk, és csak ezután helyezzük bele a húst, mely szinte bármilyen lehet. Ha marhát, sertést vagy bárányt készülünk sütni, akkor a pácolási idő 6-, szárnyasok esetében 4-, míg hal készítése előtt 1 óra. A pikáns öntettel pácolt húsokhoz pikáns köret illik, amely lehet friss retek, újhagyma Globus Ínyenc mártással nyakon öntve.
A páclé alkotói:
• 1/3 csésze almaborecet
• 1/3 csésze borecet
• 1/3 csésze olívaolaj
• 1/3 csésze aprított koriander/ klasszikus petrezselyem
• 6 gerezd aprított fokhagyma
• 1 db zöldcitrom/citrom leve
• 2 evőkanál kömény
• 1 evőkanál egész bors
Hozzászólás zárolva.