Piskótás Epres Szelet
A szomszéd nénitől kaptam egyszer ezt a piskótás epres sütemény receptet, mivel az én piskótám mindig elázott a gyümölcstől. Ezt nem kell kanállal enni, de mindig el kell dugnom valahova, amíg ki nem hűl, mert az illatától is éhes lesz a család.Nem tudok belőle eleget sütni.
Epres szelet
Hozzávalók: 30 dkg. sima liszt, 15 dkg. vaj, 3 evőkanál tejszín, vagy tej, 2 tojássárgája, 7,5 dkg. porcukor, 1,5 citrom reszelt héja, csipet só és eper (úgy háromnegyed kg., amennyi ráfér a tésztára)
tésztaalap készítése:
Az átszitált lisztben szétmorzsolt vajat, a tejszínt, a 2 tojássárgáját, a cukrot, reszelt citromhéjat és egy csipetnyi sót könnyedén összegyúrjuk és két óra hosszan pihentetjük. A pihentetett tésztát kisodorjuk és kikent tepsibe sütjük.
Közben elkészítjük a piskótatésztát.
piskótatészta:
Hozzávalók: 3 tojás, 7 dkg. porcukor és 6 dkg. finomliszt
A három tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük. Aztán hozzáadjuk a lisztet és a tojásfehérjéből keményre vert habot. Könnyedén összekeverjük.
A félig sült vajastésztát kivesszük a sütőből, rárakjuk az epret, ráöntjük a piskótatésztát és mérsékelt tűzön tovább sütjük. Amikor kihűl, meghintjük vaníliás cukorral és felszeleteljük.
Sok sikert a sütéshez!
Böbe
Nézd meg az eddig beküldött recepteket!
Hozzászólás zárolva.