Facebook hozzászólás
209

Piskótás Epres Szelet

A szomszéd nénitől kaptam egyszer ezt a piskótás epres sütemény receptet, mivel az én piskótám mindig elázott a gyümölcstől. Ezt nem kell kanállal enni, de mindig el kell dugnom valahova, amíg ki nem hűl, mert az illatától is éhes lesz a család.Nem tudok belőle eleget sütni.

Epres szelet

Hozzávalók: 30 dkg. sima liszt, 15 dkg. vaj, 3 evőkanál tejszín, vagy tej, 2 tojássárgája, 7,5 dkg. porcukor, 1,5 citrom reszelt héja, csipet só és eper (úgy háromnegyed kg., amennyi ráfér a tésztára) 

tésztaalap készítése:

Az átszitált lisztben szétmorzsolt vajat, a tejszínt, a 2 tojássárgáját, a cukrot, reszelt citromhéjat és egy csipetnyi sót könnyedén összegyúrjuk és két óra hosszan pihentetjük. A pihentetett tésztát kisodorjuk és kikent tepsibe sütjük.

Közben elkészítjük a piskótatésztát.

piskótatészta:
Hozzávalók: 3 tojás, 7 dkg. porcukor és 6 dkg. finomliszt
A három tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük. Aztán hozzáadjuk a lisztet és a tojásfehérjéből keményre vert habot. Könnyedén összekeverjük. 
 

A félig sült vajastésztát kivesszük a sütőből, rárakjuk az epret, ráöntjük a piskótatésztát és mérsékelt tűzön tovább sütjük. Amikor kihűl, meghintjük vaníliás cukorral és felszeleteljük.

Sok sikert a sütéshez!

Böbe

 Nézd meg az eddig beküldött recepteket!

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!