Facebook hozzászólás
1 502

RECEPT- ÉS PROGRAMAJÁNLÓ

Pörkölt parádé!

A pörkölt egy igazán magyaros fogás, így erre az ételre valóban azt lehet mondani: ahány ház, annyiféleképpen készítik, megszámlálhatatlanul sokféle recept létezik. Ezúttal nem csak egy klasszikus, egyben könnyen elkészíthető változatot mutatunk be nektek, hoztunk egy programajánlót is mellé.

Hozzávalók 4 személyre: 70 dkg sertéscomb, 2 nagyobb fej vöröshagyma, 2-3 gerezd, fokhagyma, 1 darab paradicsom, 1 darab paprika, 1 teáskanál egész köménymag, 2 evőkanál pirospaprika, 2 evőkanál sertészsír, 0,5 l alaplé, só és bors.

Elkészítés:  legelőször is vágjuk fel apóra a vöröshagymát, a húst pedig nem túl nagy kockákra. Hevítsük fel a sertészsírt egy edényben, majd dinszteljük meg rajta a hagymát. Miután a hagyma megdinsztelődött, tegyük hozzá a húst. Ha teljesen kifehéredett, ízesítsük sóval és a pirospaprikával, majd adjuk hozzá a kis kockákra vágott paradicsomot, paprikát és a zúzott fokhagymát. Ezután öntsük fel az alaplével, adjuk hozzá a köménymagot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd főzzük puhára.

Főtt burgonyával, galuskával, vagy tarhonyával táljuk.

Köretnek adj hozzá például sima tört burgonyát (Fotó: Pinterest)
Köretnek adj hozzá például sima tört burgonyát (Fotó: Pinterest)

 

Hétvégén Pörkölt Parádé!

Szeptember 25-27. között Pörkölt Parádét tartanak Zuglóban a Mogyoródi úti Sport és Rendezvényközpontban. Ahogy az esemény szervezői írják, a látogatókat vásári hangulat, vidámpark és a fenséges falatok várják. Lesz kecskéből, birkából, kakasból, vadhúsból, csülökből és zúzából készült pörkölt is.

Az esemény Facebook-oldala és további részletek itt.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!