Portugál csirke krumpliágyon
Ez a portugál recept izgalmat visz a sokunk számára már kissé uncsi sült csirke elkészítésébe. Az olívás-fokhagymás pác és a hús szaftjával felturbózott krumpli különleges ízélményt kínál!
Hozzávalók
● 1 csirke (de lehet csak comb és mell is)
● 60 deka burgonya
● 2 csésze rizs
● 3 gerezd fokhagyma
● 1 fej hagyma
● őrölt fekete bors
● só
● olívaolaj
Elkészítése
A csirkét megmossuk, feldaraboljuk, és finoman besózzuk. Egy kis csészébe olívaolajat öntünk, a fokhagymagerezdeket beletörjük, és két teáskanál paprikaőrleményt keverünk hozzá. Ezzel bekenjük a csirkét.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és egy hőálló tálba tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal, vizet öntünk alá, majd rácson fölé tesszük a csirkét, hogy a hús leve a krumpli ízét gazdagítsa. A csirkét – alatta a krumplival – 250 Celsius-fokos sütőben szép aranylóra sütjük, legfeljebb 50-60 perc alatt.
Közben a hagymát felkockázzuk, egy evőkanál olajon megpirítjuk, hozzáöntünk a rizst, és egy picit megfuttatjuk a hagymás olajon. Ezután ráöntünk négy-öt csésze vizet, és sózzuk, borsozzuk. Kis lángon félig lefedve addig főzzük, amíg az összes folyadékot fel nem szívja.
● Ez a recept nem nehéz, csak szokatlan az elkészítési módja.
Az Életforma Shopban pedig most számos akciós akciós terméket találsz! Az akció szeptember 4-éig, illetve a készlet erejéig tart.
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.