Facebook hozzászólás
1 456

Pudingos, túrós tiroli rétes

A túrós rétes kicsik és nagyok kedvence. Ez a recept kicsit más, mint a klasszikus, de nagyon finom, és könnyű elkészíteni.Gyors és biztos a siker még a kezdőknek is!

Hozzávalók:

2 doboz leveles tészta lapok (gyorsfagyasztott)

50 dkg túró

5 dl. tej

1 vaníliás pudingpor

7 evőkanál cukor

2 tojás sárgája

1 egész tojás a kenéshez

2 vaníliás cukor

1 evőkanál tejföl

reszelt citromhéja

ízlés szerint mazsola

Elkészítés:

A tölteléké: A pudingot elkészítjük a zacskón lévő használati utasítás szerint, 4 evőkanál cukrot felhasználva. A túrót villával összetörjük, habverővel hozzákeverjük a tejfölt, 2 evőkanál cukrot, a két tojás sárgáját, a 2 vaníliás cukrot, a megmosott mazsolát, és a reszelt citromhéjat. Mikor ezt jól összedolgoztuk, hozzákeverjük a félig kihűlt pudingot.

A sütié: A felengedett lapokat keresztben félbevágjuk, így kb. kocka alakú lapocskákat kapunk. A kockalapok két szélén kb. fél centi széles füleket vágunk, 1/3-1/3 mélységig. Középre tölteléket teszünk, és a füleket, keresztbe, egymásra hajtogatjuk, mint a "fonatot". Tetejüket alaposan megkenjük a felvert tojással, hogy a fülek jól egymáshoz tapadjanak, ne nyíljanak szét majd sütés közben. Sütőtálcára tesszük, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 percig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz. Tálra rendezzük, s ha kicsit kihűlt, tetejét enyhén megszórjuk porcukorral.

Italajánlat: Félédes, vagy édes kései szüretelésű bor illik hozzá



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!