Facebook hozzászólás
1 703

ECUADOR GYÖNGYE

Rák szevicse

Ez recept hűen tükrözi az ecuadori szárazföld és a tengerpart adta termékek gazdagságát. Ott ez egy igazán közkedvelt étel, bő lével tálalva. Egy, vagy többféle tenger gyümölcse a fő összetevője: garnéla, tontahal vagy polip citrom vagy lime marinádban. Általában paradicsommal, sóval, lila hagymával és korianderrel ízesítik. Rendszerint pattogatott kukoricával, sült főzőbanánnal tálalják – ajánlja remek receptjét e föld szülötte. Evelyn Calipsa PhD hallgató a Pécsi Egyetem legújabb kezdeményezésnek egyik szereplője. Az 50 étel a nagyvilágból című kiadvány, amelyben az egyetem mintegy 100 országból érkezett, több mint 4500 diákjának legfinomabb nemzeti ételét gyűjtötték össze bizonyítja a világ és a egyetem sokszínűségét. Ja, és a magyar borokét is, hiszen a helyi kutatóintézet minden fogáshoz tudott remek magyar bort kínálni. Ez se véletlen! Kóstoljunk bele!

[/bs-text][/vc_column][/vc_row]

Borajánló:

Jázmin, Kép: László Márta
Jázmin, Kép: László Márta

Jázmint ajánlanak a Pécsi Tudományegyetem éppen most 70 éves Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének szakemberei ehhez a remek, nyári rákos ételhez. Pompásan harmonizál vele az intenzív virágos, citrusos illatú, ugyanakkor légies könnyedségű fehérbor.  A Jázmin a kutatóintézet „gyereke”, vagyis magyar nemesítésű, illatos  szőlőfajta.

Na, ezt jól kifőzték a pécsi egyetemisták!

Ízelítő a pécsi egyetemisták receptjeiből, Kép: Csortos Szabolcs, UnivPécs
Ízelítő a pécsi egyetemisták receptjeiből, Kép: Csortos Szabolcs, UnivPécs

50 étel a nagyvilágból címmel jelent meg a Pécsi Tudományegyetem szenzációs szakácskönyve. Csakhogy ez nem egy egyszerű receptes kötet, hanem ablak a világra a mintegy 100 országból Pécsre érkezett 4500 diák szemével. Nemcsak a könyv, az ételek is óriási sikert arattak a sajtóbemutatón. A receptgyűjtemény fogásaiból Lokodi Ákos séf és a Reggeli csapata főzött ízelítőt, amihez a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének borait kínálták.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!