Rakott krumpli egy kis csavarral!
Ha szakítani akarsz a karácsonyi menük nehéz ételeivel és egy különleges zöldséges ételre vársz, akkor próbáld ki ezt a nem mindennapi receptet. nem fogod megbánni!
Almás-gombás rakott krumpli
Hozzávalók:
1 kiló héjában főtt krumpli,
1 evőkanál reszelt vöröshagyma,
2 nagy alma,
3 deka vaj,
1 szál kisebb póréhagyma,
20 deka gomba,
3 deci zöldségleves (leveskockából is lehet),
2 deci tejföl,
15 deka reszelt ementáli sajt,
1 csokor zöldpetrezselyem,
1 evőkanál liszt,
1 kiskanál őrölt rozmaring,
ízlés szerint őrölt bors és só.
Elkészítése: a lereszelt vöröshagymát a vaj felén megdinszteljük, hozzáadjuk a lisztet, és megpirítjuk. Felöntjük a levessel, majd belekeverjük a tejfölt, és felforraljuk. Borsozzuk, sózzuk, beleszórjuk a reszelt sajtot és az apróra vágott zöldpetrezselymet. A felkarikázott póréhagymát megdinszteljük a maradék vajon, rárakjuk a cikkelyekre vágott gombát, sóval, borssal, rozmaringgal ízesítjük. Egy sütőtálba rétegezve lerakjuk a felkarikázott krumplit, a pórés gombát és a felszeletelt almát – az aljára és a tetejére krumpliréteg kerüljön –, majd ráöntjük a mártást. Forró sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.
Hozzászólás zárolva.