Facebook hozzászólás
431

Rakott krumpli egy kis csavarral!

Ha szakítani akarsz a karácsonyi menük nehéz ételeivel és egy különleges zöldséges ételre vársz, akkor próbáld ki ezt a nem mindennapi receptet. nem fogod megbánni!

Különleges ízvilág – Kép: Pixabay

Almás-gombás rakott krumpli

Hozzávalók:

1 kiló héjában főtt krumpli,

1 evőkanál reszelt vöröshagyma,

2 nagy alma,

3 deka vaj,

1 szál kisebb póréhagyma,

20 deka gomba,

3 deci zöldségleves (leveskockából is lehet),

2 deci tejföl,

15 deka reszelt ementáli sajt,

1 csokor zöldpetrezselyem,

1 evőkanál liszt,

1 kiskanál őrölt rozmaring,

ízlés szerint őrölt bors és só.

Elkészítése: a lereszelt vöröshagymát a vaj felén megdinszteljük, hozzáadjuk a lisztet, és megpirítjuk. Felöntjük a levessel, majd belekeverjük a tejfölt, és felforraljuk. Borsozzuk, sózzuk, beleszórjuk a reszelt sajtot és az apróra vágott zöldpetrezselymet. A felkarikázott póréhagymát megdinszteljük a maradék vajon, rárakjuk a cikkelyekre vágott gombát, sóval, borssal, rozmaringgal ízesítjük. Egy sütőtálba rétegezve lerakjuk a felkarikázott krumplit, a pórés gombát és a felszeletelt almát – az aljára és a tetejére krumpliréteg kerüljön –, majd ráöntjük a mártást. Forró sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!