Rakott krumpli-másképp
Ha most egy különleges zöldséges egytál ételre vágysz, akkor ez éppen neked való. A „furcsaságát”, de izgató ízvilágát éppen az alma és a gomba finom párosítása adja. Érdemes kipróbálnod!
Almás-gombás rakott krumpli
Hozzávalók: 1 kiló héjában főtt krumpli, 1 evőkanál reszelt vöröshagyma, 2 nagy alma, 3 deka vaj, 1 szál kisebb póréhagyma, 20 deka gomba, 3 deci zöldségleves (leveskockából is lehet), 2 deci tejföl, 15 deka reszelt ementáli sajt, 1 csokor zöldpetrezselyem, 1 evőkanál liszt, 1 kiskanál őrölt rozmaring, ízlés szerint őrölt bors és só.
Elkészítése: A lereszelt vöröshagymát a vaj felén megdinszteljük, hozzáadjuk a lisztet, és megpirítjuk. Felöntjük a levessel, majd belekeverjük a tejfölt, és felforraljuk. Borsozzuk, sózzuk, beleszórjuk a reszelt sajtot és az apróra vágott zöldpetrezselymet. A felkarikázott póréhagymát megdinszteljük a maradék vajon, rárakjuk a cikkelyekre vágott gombát, sóval, borssal, rozmaringgal ízesítjük. Egy sütőtálba rétegezve lerakjuk a felkarikázott krumplit, a pórés gombát és a felszeletelt almát – az aljára és a tetejére krumpliréteg kerüljön -, majd ráöntjük a mártást. Forró sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.
A cikk a Konyha&Fürdő magazin 2009. április-májusi számában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.