Rakott sajtcsipsz
Ez a csipsz most nem a hagyományos, vékonyra szelt és jól megsütött burgonyás változat. Alapanyaga a sajt és egy zöldségkrém. Finom csemege!
Hozzávalók
50 dkg trappista sajt, 5 dkg vaj, 2 ek. liszt, forró tej, 15 dkg margarin, 6 gerezd fokhagyma, 2 csemegeuborka, 5-6 ecetes piros paprika, 6 szelet ecetes sárgarépa, 1 kk. rózsabors, 1 csokor petrezselyem, só.
Elkészítése
A reszelt sajtból 5-6 centis köröket szórjunk a forró serpenyőbe, majd közepes tűzön süssük pirosra mindkét oldalukat, majd hűtsük ki. A zöldséges krémhez az olvasztott vajban futtassuk meg a lisztet, majd annyi forró tejet öntsünk hozzá, hogy sűrű besamelt kapjunk, és elváljon az edény falától.
Amikor kihűlt, adjuk hozzá a habosra kevert margarint, és keverjük össze. Ezután jön bele az apróra vágott fokhagyma, a csemegeuborka, a paprika, a sárgarépa. Fűszerezzük sóval, durvára tört rózsaborssal, aprított petrezselyemmel. Egy órára tegyük hűtőbe, majd mindegyik sajtcsipszre kanalazzunk 1-1 kiskanál krémet, és négyet-négyet tegyünk egymásra. A tetejüket díszítsük sárgarépa-, csemegeuborka-, fokhagymaszeletekkel. Lehűtve kínáljuk.
Forrás: http://umsz.manna.ro/recept
Hozzászólás zárolva.