Facebook hozzászólás
206

Ribizlis sárgadinnyesaláta

Már megjelent a friss ribizli és a sárgadinnye is. A meleg napok hatására gyorsan beérett. Íme egy kis finom desszert belőlük. Ribizlis dinnyesaláta…

Hozzávalók:

1 szép érett sárgadinnye (kb. 70-80 dkg-os)

50 dkg ribizli

1 evőkanál cukor

1 evőkanál citromlé

1 szál friss menta

Elkészítés:

A dinnyét megmossuk, félbe vágjuk, magját kiszedjük, majd kiskanállal "daraboljuk" ki a belsejét egy tálba. Megmossuk, megtisztítjuk a ribizlit és hozzáadjuk a dinnyéhez. Megszórjuk a cukorral, meglocsoljuk a citomlével és hozzáadjuk a megmosott, felaprított menta leveleket. Hűtőbe tesszük, hogy egy kicsit összeérjen, és lehűljön, s az ebéd végére már fogyasztható is.

Ha nagyon ügyesek, megőrizhetik a két félbe vágott dinnyehéjat, és tálaláskor abba visszatölthetik a gyümölcs salátát.

Tipp: Hogy "megálljon" a dinnyetál, mielőtt megtöltik, a görbületet vágják egyenesre, mintegy talpat csinálva neki.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 455

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!