Facebook hozzászólás
140

Rizottó másképpen

A következő recept viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul az ízvilága egy picit eltér a megszokottól. Érdemes megpróbálkozni vele, valamint a Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, több mint nyolcvan receptet tartalmazó könyvéből való ételekkel.

Cukkinis rizottó – Kép: PP Archív

Hozzávalók:

15 deka rizottórizs,

2 darab apró kockákra vágott cukkíni,

1 marék borsó,

1 kis fej vöröshagyma apróra vágva,

2 deka ricotta,

zöldséglé,

1 evőkanál olaj,

só, bors.

Elkészítése:

az olajat felforrósítom, és megdinsztelem rajta a vöröshagymát. Mehet bele a rizs, amit addig kevergetek a forró olajon, amíg áttetsző nem lesz, majd fokozatosan, egy kis merőkanál segítségével elkezdtem hozzáadni a zöldséglevet. Addig kell locsolgatni, amíg a rizs meg nem puhul. Nagyjából 15 perc után a rizshez adom a cukkínit és a borsót is. Szinte csak az utolsó pillanatban, mert mind a kettő nagyon hamar megpuhul, márpedig szerintem egy kicsit roppanósan jók. Ekkor még lehet locsolgatni egy kicsit. Amint a rizs és a zöldségek is megpuhultak, lefedem, és állni hagyom, pont annyi ideig, amíg megterítek. Ekkor összekeverem a ricottával, és ízlés szerint sózom, borsozom.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!