Rizottó másképpen
A következő recept viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul az ízvilága egy picit eltér a megszokottól. Érdemes megpróbálkozni vele, valamint a Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, több mint nyolcvan receptet tartalmazó könyvéből való ételekkel.
Hozzávalók:
15 deka rizottórizs,
2 darab apró kockákra vágott cukkíni,
1 marék borsó,
1 kis fej vöröshagyma apróra vágva,
2 deka ricotta,
zöldséglé,
1 evőkanál olaj,
só, bors.
Elkészítése:
az olajat felforrósítom, és megdinsztelem rajta a vöröshagymát. Mehet bele a rizs, amit addig kevergetek a forró olajon, amíg áttetsző nem lesz, majd fokozatosan, egy kis merőkanál segítségével elkezdtem hozzáadni a zöldséglevet. Addig kell locsolgatni, amíg a rizs meg nem puhul. Nagyjából 15 perc után a rizshez adom a cukkínit és a borsót is. Szinte csak az utolsó pillanatban, mert mind a kettő nagyon hamar megpuhul, márpedig szerintem egy kicsit roppanósan jók. Ekkor még lehet locsolgatni egy kicsit. Amint a rizs és a zöldségek is megpuhultak, lefedem, és állni hagyom, pont annyi ideig, amíg megterítek. Ekkor összekeverem a ricottával, és ízlés szerint sózom, borsozom.
Hozzászólás zárolva.