Ropogós csemegeuborka-receptekkel
Kicsi, zöld és ropogós. Mi az? Hát persze, hogy az egyik legegészségesebb zöldségféle, amelyről sokat tudunk, de lehet, hogy nem eleget. Bár nagyon magas víztartalma van, mégis rendkívül gazdag ásványi anyagokban is, káliumot, vasat, foszfort, kalciumot, nátriumot, szénhidrátokat, valamint A1, B1, B2, B6, és C vitamint is tartalmaz.
Füstöltlazacos szendvicskrém
Kitűnő vendégváró falatokat varázsolhatunk néhány perc alatt, ha bevásárlókosarunkba kerül némi füstölt lazac, tejszínes tormakrém, a hűtőből pedig elővesszük a Bonduelle csemegeuborkát. A lazacot vékony csíkokra, a csemegeuborkát pedig apró kockákra vágjuk. Néhány kanál tejszínes tormával krémesítjük, esetleg néhány kanál tejföllel lazíthatjuk a csípősséget, ha lágyabb ízeket kedvelünk. Pár csepp citromlével ízesítjük, és kész is. Sós kekszekre kanalazva tálaljuk.
Színpompás currys csirke
A csirkemellet ujjnyi vastag kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd forró olajon kissé megpirítjuk. Hozzáadunk 2 szál karikára vágott, kissé előfőzött sárgarépát (vagy konzerv bébirépát), 1 kis doboz felkockázott ananászkonzervet, (mehet bele a leve is), és egy kis tálkányi (10-12 db) karikára vágott Bonduelle csemegeuborkát. Kevés alaplével felöntjük, curryporral fűszerezzük, és hagyjuk fedő alatt párolódni, amíg a zöldségek és a hús íze kissé összeérik. Főzőtejszínnel krémesítjük, egy evőkanálnyi lisztet, vagy étkezési keményítőt is adhatunk hozzá, így igazán krémes és selymes lesz a szósz. Párolt rizzsel tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.