Rozmaringos mézzel sült körte sajtokkal
Szerelmes percekhez álmodta meg ezt a receptet Vida Kata, a Babramegy blog szerzője. A Felelős Gasztrohős Alapítvánnyal karöltve azt szerette volna bebizonyítani, hogy hazai idényzöldségekből, -gyümölcsökből is készíthetsz olyan finomságot, amivel teljesen elvarázsolod a párodat. Már csak egy kis gyertyafény, és egy pohár pezsgő hiányzik! Igaz?
Hozzávalók:
- 2 db nagyobb körte
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek vaj
- 1 ek rozmaring
- 2 ek méz
- 15 dkg kézműves sajt (camambert, lágy és félkemény sajtok, tehén és kecskesajt vegyesen)
Elkészítés:
A körtéket megmossuk, nyolcadokra vágjuk, és kivágjuk a csumáját. Egy serpenyőben alacsony lángon felhevítjük az olajat és a vajat, majd hozzáadjuk a körtéket és lassan pirítjuk őket. Pár perc után hozzáadjuk a mézet és a rozmaringot és addig forgatjuk őket, amíg minden szeletet egységesen körbe vesz a mézes, fűszeres máz. Ha megpirultak a felszeletelt sajtokkal együtt tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.