Facebook hozzászólás
195

Sajtleves baconös fokhagymás csavarral

Idegenkedtem ettől a fogástól, de később kiderült, nincs miért! A lényeg, hogy használd a fantáziád, mert elképesztő milyen remek dolgokra vagy te is képes!

Hozzávalók 4 éhes szájhoz:

Sajtleves fokhagymás pirítóssal, Kép: László Márta
Kép: László Márta
  • 5 dkg vaj
  • 2 dkg liszt
  • 10 dkg sajt
  • 1 dl tejfel
  • 1 tojás sárgája
  • só, bors ízlés szerint
  • 4 szelet főtt császár
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Készíts világos rántást a vajból és a lisztből. Engedd fel másfél liter vízzel vagy húslével (leveskockából is készítheted!), fűszerezd sóval, borssal. Készítsd elő a levesestálat. Keverd össze a tejfelt és a tojás sárgáját.Öntsd a tálba, majd folyamatos keverés mellett kanalazd rá a forró levest. A lereszelt sajtot külön tálkában kínáld, hogy mindenki annyit vegyen belőle, amennyit szeretne. Közben egy serpenyőben hevíts pici olajat, hirtelen süsd ki a szalonnaszeleteket. Szűrőlapáttal tedd rá egy-egy fokhagymás pirítósra! Jó étvágyat!

Ha tetszett, itt egy angolos változat is!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!