Facebook hozzászólás
364

Sajtos-paprikás sertéskaraj

Ilyenkor a tél egyik legkellemetlenebb szakaszában jobban kívánjuk a laktatóbb meleg ételeket. A kalóriákra azonban akkor is vigyázni kell! Íme egy finom, könnyen elkészíthető, gyors és nem hizlaló recept.

Kép: chefkoch.de

Hozzávalók:

4 szelet sertéskaraj

1 evőkanál olvasztott vaj

4 vékony szelet vaj

1 nagy sárga színű kaliforniai paprika

1 nagy zöld színű kaliforniai paprika

10 dkg. kemény sajt (emenzáli, vagy gouda)

mokkáskanálnyi őrölt, édesnemes piros paprika

Elkészítése:

A hússzeleteket mossuk meg, szárítsuk le törlőpapírral, dörzsöljük be kevés sóval és borssal. (Vigyázzunk a sóval, mert a sajt is sós!). A kaliforniai paprikákat mossuk meg, csumázzuk ki, és vágjuk kb. fél centis csíkokra.  Melegítsük fel az olvasztott vajat egy serpenyőben, és a húsokat hirtelen süssük barnára, mindkét oldalán. Vegyük ki a húst, és fektessük egy sütőtálba. A maradék vajban, a serpenyőben 2-3 perc alatt, folyamatosan kevergetve dinszteljük meg a paprika csíkokat, majd oszlassuk el a hússzeletek tetején.

Szórjuk meg a reszelt sajttal, fektessük rá a vaj szeletkéket és dugjuk be a 220 Celsius fokra előmelegített sütőbe. Kb. 10 perc alatt kész. Akkor jó, amikor a sajt ráolvadt, és aranybarnára sült a tetején.

Köretként burgonyát (krumplipüré, negyedben sült burgonya, gyorsfagyasztott fűszeres burgonya) és egy finom vegyes salátát készítsünk mellé.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!