Facebook hozzászólás
677

Sajtos rakott csirkemell

Minden karácsonyi fogást meg lehet bolondítani valamivel! Ez most egy olyan variáció, amit annak idején a híradós rendezők kedveltek nagyon, igaz, ők még sonkát is tettek hozzá, és volt aki a csirke helyett a libát kedvelte jobban. Szerintem így egyszerű, és tiszta ízek uralják a tálat!

Hozzávalók 4 éhes szájhoz:

Natúr csirkemellek, Kép: Pixabay
Kép: Pixabay
  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 5-6 db tojás
  • liszt
  • 30 dkg sajt reszelve
  • 3 dl tej
  • 2 dl, 20 %-os főzőtejszín
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • csipet szerecsendió, őrölve
  • margarin
  • ételízesítő

Elkészítés:

Előző este áztasd tejbe a vékony szeletekre vágott húst, és ad hozzá a zúzott fokhagymát. Takard le fóliával, és mehet a hűtőbe. Másnap csöpögtesd le a hússzeleteket. Jöhet a „panírozó szett”, vagy egyszerűen három tányér, amiben panírozni szoktál! Az elsőbe teszed a lisztet, a másodikba felvered a tojásokat, hozzáadod az ételízesítőz, a szerecsendiót, majd a harmadikba a sajtot. Kenj ki egy jénait margarinnal, majd panírozd be a szeleteket és tedd a jénaiba. Végül a megmaradt sajtot és tojást összekevered a tejszínnel, és nyakon öntöd az egészet! Dobj rá alufóliát, és 45 percre tedd be a sütőbe 175 fokra. Ezután kapd le a fóliát, tedd a sütőt felső lángra, és pirítsd meg a tetejét kb 220 fokon. Krumplipürével, befőttel tálald! Ettől a fogástól biztosan ünnepi lesz a hangulat!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!